Hlavní obsah

Kouče Růžičku těšil herní projev, jen chtěl víc gólů

PRAHA

Šestileté české čekání na triumf při Euro Hockey Tour sice neukončila ani Karjala, reprezentaci ale pod vedením Vladimíra Růžičky zdobila v Helsinkách vůle, bojovnost i sympatický herní projev. Trenér národního týmu si také pochvaloval jisté zákroky brankáře Miroslava Kopřivy. Na další turnaj EHT, který se uskuteční v prosinci v Rusku, už povolá i hokejisty Slavie.

Článek

„Předváděli jsme to, co jsme chtěli hrát. Až jsem byl překvapen, že se povedlo na ledě realizovat, co jsme si ukázali jen na tabuli v kabině, protože nebylo moc času pilovat věci při tréninku,“ těšilo kouče, jenž ocenil, že mužstvo během turnaje dokázalo zapracovat na disciplíně. Ani jedno utkání turnaje v normální době neprohrálo, o body přišlo jen v loterii nájezdů s domácími Finy a mistry světa Rusy.

Všem třem soupeřům se hokejisté minimálně vyrovnali pohybem, důrazem i rychlostí přihrávek. Objevem se stal gólman Miroslav Kopřiva. „Pro mě jeho výborné výkony nebyly až takovým překvapením, vždyť je perfektní v lize a je to kluk, který nemá nervy, to bylo vidět v obou zápasech. Chytal úžasně, nepadaly z něj puky a působil velice klidným dojmem,“ chválil Růžička novou tvář v reprezentační brance.

Hodnotit konkrétní hráče Růžička nechce

Z obránců si počínali výborně Rachůnek s Blaťákem a Čáslavou, v útoku nejvíc zaujali Čajánek, Čermák, Irgl a Kumstát. „Nechci hodnotit konkrétní hráče, nikdo ale nezklamal. Pro mě je nejdůležitější týmový projev, nasazení a oddanost pro mužstvo nikomu nechyběly. Tým se hodně soustředil na defenzivní činnost, tam to docela klapalo, ale hokej je o gólech, a na počet šancí, které jsme měli, těch branek mohlo být víc,“ uvažoval kouč.

Na prosincový Channel 1 cup nebude brát hráče moskevského Dynama a Karlových Varů, které čeká po Vánocích Spenglerův pohár. Naopak počítá už se svými slávisty, kteří nyní odpočívali s ohledem na náročný program v Lize mistrů.

„Mužstvo v Moskvě bude vypadat trošičku jinak, ale zase chci, aby kluci makali. Dá se najít ještě hodně nedostatků, na jejich odstranění do mistrovství světa zbývá ještě pět měsíců. Na šampionátu musí být naše hra propracovaná,“ usoudil Růžička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články