Hlavní obsah

Trenér hokejové dvacítky Sýkora vyřadil z nominace devět hráčů

Trenér české hokejové reprezentace do 20 let Marek Sýkora ve čtvrtek zúžil nominaci pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě. Ve výběru zůstalo třináct hráčů z českých klubů, kteří v pondělí odletí do zámoří. Tam se k nim přidá dalších šestnáct hokejistů působících v juniorských soutěžích v Severní Americe.

Článek

Sýkora se svým asistentem Zdeňkem Motákem po dopoledním tréninku v Praze-Letňanech, kde se tým od pondělí připravoval, z výběru vyřadili devět hráčů. Do Kanady neodletí obránci Martin Havran, Martin Mazanec, Matěj Stříteský, Robin Malý a útočníci Roman Vlach, Lukáš Radil, Robert Říčka, Adam Kotrba a Robin Hanzl. Už dříve z nominace vypadli zranění Tomáš Voráček, Michal Kempný a Ondřej Šedivý.

"S průběhem soustředění jsem vcelku spokojen, i když od někoho jsem čekal možná malinko víc," řekl Sýkora internetovému serveru hokej.cz. Hokejisté dnes dostali volno a opět se sejdou v neděli v podvečer. V pondělí ráno pak odletí do Kanady, kde se k nim postupně přidají krajánci. "Nikdo z nich nám nehlásil žádné problémy, měli bychom být kompletní. Všichni hráči mají od svých klubů souhlas," uvedl Sýkora.

Juniorští reprezentanti budou trénovat v kanadském Bramptonu, kde se 23. prosince utkají se Švédskem v generálce na šampionát. Následně trenéři oznámí konečnou nominaci. O dva dny dříve se junioři v Kitcheneru střetnou se Slovenskem. Úvodní utkání na turnaji čeká Česko o tři dny později, kdy se utká s obhájci titulu z Kanady.

Širší nominace:
Brankáři: Tomáš Vošvrda (Vítkovice), Dominik Furch (Slavia Praha), Jakub Sedláček (Zlín),
obránci: Radko Gudas (Beroun), Jiří Jebavý (Slavia Praha), Jakub Kania (Třinec), Jan Piskáček (Cape Breton/QMJHL), David Štich (Saint John/QMJHL), Martin Parýzek (Ottawa/OHL), Milan Dóczy (Owen Sound/OHL), Michal Jordán (Plymouth/OHL), Vladimír Roth (London/OHL), Tomáš Kundrátek (Medicine Hat/WHL),
útočníci: Roman Szturc, Petr Strapáč, Ondřej Roman, Jan Káňa (všichni Vítkovice), Vladimír Růžička (Slavia Praha), Tomáš Kubalík (Plzeň), Jan Eberle (Beroun), Štěpán Novotný (Kelowna/WHL), Zdeněk Okál (Medicine Hat/WHL), Tomáš Vincour (Edmonton/WHL), Tomáš Karpov (Moose Jaw/WHL), Radim Valchař (Portland/WHL), Rudolf Červený (Regina/WHL), Andrej Nestrašil (Victoriaville/QMJHL), Roman Maliník (Baie-Comeau/QMJHL), Tomáš Knotek (Halifax/QMJHL).

Reklama