Hlavní obsah

Švédský tisk: "Osudová minuta položila Tři korunky"

MALMÖ

Šokující debut prožil podle švédského tisku nový gólman švédské reprezentace Mattias Modig, když po dvou třetinách inkasoval z českých hokejek pět branek a poté byl vystřídán. O třech rychlých gólech v závěru druhého dějství, které definitivně rozhodly čtvrteční zápas domácích Tre Kronor proti České republice v Malmö, píše švédský tisk téměř shodně jako o "osudové minutě". Svěřenci Vladimíra Růžičky utkání v rámci Channel One Cupu vyhráli 6:2.

Článek

"Po první inkasované brance se švédská hra konsolidovala, avšak po Irglově zvýšení na 2:0 se v závěru druhé třetiny zcela zhroutila," konstatuje deník Aftonbladet s poukazem na 73 sekund, během nichž Česko Švédům "uteklo" z 2:0 na 5:0. To už i švédští hráči v rozhovorech pro Švédskou televizi, která zápas přenášela, v přestávce mezi druhou a poslední částí hry oceňovali českou schopnost vyrážet do rychlých brejků a účinně trestat chyby. Seveřany naopak část domácího publika, které v nové hale Malmö Arena sestávalo z více než 11 000 diváků, před poslední přestávkou vypískala.

Deník Dagens Nyheter také ocenil českou rychlou a kombinační hru a zkritizoval nedostatek agresivity na straně domácích. Nejzkušenější řady navíc podle listu v prvních dvou částech hry zcela propadly při přesilovkách, v nichž se Švédové opakovaně nedokázali dostat ani ke střelám. "Dva ze tří českých gólů na konci druhé třetiny byly natolik hezké, že je domácí publikum mělo odměnit aplausem," píše uznale Dagens Nyheter a s poukazem na kolísavou formu Tre Kronor zakončuje: "Ještě štěstí, že finále mistrovství světa ve Švýcarsku se bude hrát až 10. května."

Tisková agentura TT pak ve svém referátu politovala fanoušky. V krásné nové hale šlo totiž o vůbec první hokejový mezistátní zápas. "Úvodní dobrá atmosféra byla příjemnou zprávou, ale diváci pak k další radosti neměli moc důvodů." TT také připomíná, že mezi švédským týmem, který nedávno na Karjala Cupu s Čechy rovněž výrazně prohrál, a včerejším výběrem Tre Kronor byl rozdíl v tom, že reprezentace Švédska v Malmö byla podstatně omlazena. "Byla to zkouška, ovšem bez radosti," uvedla agentura. "Češi měli dobře organizovanou hru, nechyběla jim ani druhá a třetí vlna, vždycky se našel někdo, kdo vychytal švédské zpětné přihrávky. Rozdíl mezi oběma celky byl příliš velký."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články