Hlavní obsah

Hokejové juniory mrzel inkasovaný gól ve dvojnásobné přesilovce

OTTAWA

Branka ruských hokejistů na 3:0 v oslabení tři na pět rozhodla podle českých reprezentantů do 20 let o jejich porážce 1:5 ve čtvrtfinále světového šampionátu v Ottawě. České hráče čeká stejně jako v předešlých třech letech pouze utkání o páté místo.

Článek

"Takový výsledek je docela krutý. Nebyli jsme o tolik horším týmem, hlavně ve druhé třetině jsme byli jasně lepší, ale nedokázali jsme proměnit šance a takhle to pak nakonec dopadlo. S tím se nedá nic dělat," zhodnotil nepovedený zápas útočník Ondřej Roman.

Týmu nevyšel vstup do utkání, v první třetině jej Rusové přehrávali. "Docela na nás vletěli. Trvalo nám zhruba deset minut, než jsme se oklepali. Pak jsme se postupně zlepšovali, ale nedávali jsme šance, které jsme si dobrou hrou vytvořili," řekl bývalý útočník Vítkovic.

Na Ameriku jsou připravení

I podle odchovance brněnského hokeje byla klíčovým momentem česká přesilovka pět na tři ve třetí části. "Kdybychom dali branku na 1:2, tak by Rusové znervózněli, třeba i zpanikařili a mohli jsme je přehrát," mínil Vincour. "Sice jsme pak gól dali, ale hodně nás to ovlivnilo psychicky. My ale musíme být takoví profesionálové, aby nás to nepoznamenalo," podotkl.

V souboji o páté místo nechtějí Češi nic vypustit. "V sobotu si odpočineme, dáme se do kupy. Víme, co od duelu s USA můžeme očekávat. Půjdeme do zápasu, jako kdyby šlo o všechno," řekl Vincour, podle kterého bude tým mnohem aktivnější než v prvním vzájemném zápase s Američany na turnaji. "My se dostali do kolen po debaklu 1:8 od Kanady, i proto jsme s USA v prvním utkání prohráli. Teď jsme natolik připravení, že vlétneme do zápasu, abychom ho vyhráli," tvrdil sebevědomě Vincour.

Reklama

Související témata: