Hlavní obsah

Jágr by se měl vrátit do reprezentace už v únoru

Hokejový útočník by měl už začátkem února znovu obléknout reprezentační dres. Chtěl by totiž hrát na třetím turnaji Euro Hockey Tour. Nominace bude zveřejněna až za dva týdny, ale hokejovým zákulisím se už šíří zpráva o Jágrově zájmu nastoupit za národní tým.

Článek

„Po domluvě s trenérem Růžičkou Jágr souhlasil s tím, že se představí na LG Games ve Stockholmu a hrál by pochopitelně i první zápas turnaje, který sehrajeme 5. února v pražské O2 Areně proti Finům,“ oznámil svazovému webu manažer reprezentace Martin Urban.

LG Games proběhnou těsně předtím, než hvězda Omsku oslaví 15. února 37. narozeniny a Jágrova účast na nich bude mimořádnou událostí. „Dohoda zní, že zvládne celou akci a z Prahy se přesune v pátek s týmem letecky do Stockholmu, kde nás čekají zápasy se Švédskem a Ruskem,“ doplňuje Urban.

Jágr se po více než dvou letech vrátil do reprezentace loni v listopadu, při utkání se Slováky v rámci oslav 100 let českého hokeje a tehdy potvrdil, že ho láká účast na mistrovství světa 2009 ve Švýcarsku. „Bude záležet na tom, kam dojdeme v lize s Omskem. Podle toho se před šampionátem zapojím do přípravy. Když člověk stárne a cítí, že se blíží konec jeho kariéry, dívá se na reprezentační starty zase jinak. Vnímám, že jich už nemusí být moc a chtěl bych si je užít,“ prohlásil Jágr.

Trenér Vladimír Růžička nyní bude přemýšlet, s kým Jágr v útoku nastoupí. Už předem ale  naznačil, že proces hledání a zkoumání ustoupí budování základních vazeb v týmu pro šampionát. „Chci, aby se v mužstvu už objevila většina hráčů, s nimiž bychom počítali do přípravy pro mistrovství světa,“ řekl kouč.

Reklama