Hlavní obsah

Na zápas s Finskem je v prodeji už jen asi tisíc lístků

Devět dní před zápasem české hokejové reprezentace s Finskem, který v pražské O2 Areně zahájí Švédské hry, je prakticky jisté, že duel bude ve čtvrtek 5. února vyprodaný. Fanoušci si do úterý na utkání, v kterém se představí i hvězdný útočník Jaromír Jágr, zakoupili již více než 15 000 vstupenek.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Ilustrační foto

Článek

"I s blokacemi, které se však s největší pravděpodobností do prodeje nakonec nedostanou, je k dispozici ještě přibližně dva tisíce lístků," řekl vedoucí hokejového oddělení BPA Luboš Pázler. Zhruba tisíc volných vstupenek je pro čtvrté patro arény.

Dosavadním maximem v libeňské hale jsou návštěvy na zápasy české reprezentace v průběhu mistrovství světa 2004. Duely proti Německu, Kanadě a USA tehdy navštívilo shodně 17 360 diváků.

"Zda se dostaneme na tento počet, záleží na tom, jak bude zaplněné klubové patro a skyboxy, což my nedokážeme ovlivnit," uvedl Pázler. Na listopadový souboj českých a slovenských hokejistů při příležitosti oslav sta let hokeje v Česku dorazilo 15 253 diváků.

Extraligovým maximem je 17 123 fanoušků, kteří sledovali rozhodující sedmý finálový zápas minulého ročníku mezi pražskou Slavií a Karlovými Vary. Rekordem současného ročníku domácí nejvyšší soutěže je pražské derby mezi Slavií a Spartou, které 18. ledna navštívilo 14 126 diváků.

Reklama