Hlavní obsah

Jágr se Švédských her nezúčastní, kvůli chřipce se omluvil

PRAHA

Hokejový útočník Jaromír Jágr se nakonec Švédských her nezúčastní. Přestože reprezentační kouč Vladimír Růžička zařadil hvězdu omského Avangardu do nominace, šestatřicetiletý hráč se z třetího podniku Euro Hockey Tour pro nemoc omluvil. „Jarda s námi nejede, je nemocný,“ potvrdil Růžička pro Sport.cz. Místo Jágra Růžička povolal Petra Kumstáta z Karlových Varů.

Článek

Vladimír Růžička si přitom na tiskové konferenci, na které nominaci na Švédské hry odtajnil, pochvaloval, že síla národního týmu s přítomností hvězdného forvarda vzroste. "Původně jsme o něm sice neuvažovali, ale když řekl, že by klidně jel, byli jsme samozřejmě rádi. Je to hráč, který se nemusí zkoušet a počítáme s ním na mistrovství světa." Nyní si ale bude muset poradit bez Jágra.

Zklamaní tak budou i čeští diváci, kteří i díky Jágrovi skoupili všechny lístky na čtvrteční zahajovací zápas třetího podniku série Euro Hockey Tour s Finskem. Ten se odehraje v pražské O2 Areně. Poté se již národní tým přesune do Stockholmu, kde jej o víkendu čekají reprezentace Švédska a Ruska.

Jágr se naposledy objevil v reprezentačním dresu loni v listopadu při přátelském zápase se Slovenskem v rámci oslav 100 let českého hokeje.

<span>Lídr Omsku a jeho novopečený kapitán svému týmu nepomohl ani v nedělním utkání Kontinentální ligy, kdy Avangard na svém ledě přivítal Sibir Novosibirsk. I bez něj si ale sibiřský celek připsal přesvědčivou výhru 7:1.</span><span><span>Kromě Jágra se turnaje LG Hockey Games se nezúčastní také Jakub Klepiš. Stejně jako u jeho spoluhrače z ruského Omsku je důvodem neúčasti viróza. Za Klepiše byl povolán Václav Nedorost z týmu Bílí Tygři Liberec. Informaci přinesl v neděli večer tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta.</span></span>

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko