Hlavní obsah

Hokejová dvacítka se po MS představí na prvním turnaji v Turku

TURKU

Čeští hokejisté do 20 let se od středy do neděle představí na turnaji pěti zemí v Turku. Na prvním turnaji po mistrovství světa, na němž skončili svěřenci Marka Sýkory a Zdeňka Motáka šestí, budou jejich soupeři postupně Švédsko, domácí Finsko, Německo a Švýcarsko. Pod vedením stejné trenérské dvojice se však představí zcela odlišný tým, v němž nebude ani jediný účastník šampionátu v Kanadě.

Článek

Trenér Sýkora již v minulém roce při podpisu dvouleté smlouvy avizoval, že své úsilí dovést dvacítku po delší odmlce k medaili z MS chce zaměřit především na hokejisty ročníku 1990, s nimiž loni vyhrál první divizi světového šampionátu hráčů do 18 let. I proto tito hokejisté nyní tvoří základ výběru pro turnaj v Turku. "Pozvali jsme hráče, které jsme poznali před dvěma lety při prvních kempech osmnáctky, ale poslední dobou jsme s nimi nepracovali," řekl Sýkora serveru hokej.cz.

Sýkora s Motákem tak chtějí vedle hráčů působících v seniorské extralize a v zámořských soutěžích otestovat i další adepty reprezentačního dresu. "Všechny týmy mají před play off, cítil jsem, že by kluby své hráče pouštěly dost nerady. Zařadili jsme tedy jiné hráče. Z těch, kteří jsou aktuálně v sestavách týmů z nejvyšší soutěže, jsme nominovali vlastně jen Tomáše Voráčka a Jakuba Kaniu," uvedl Sýkora.

Po domluvě s trenéry osmnáctky, jež se zúčastní ve stejném období turnaje ve Švédsku, vzal Sýkora i pět hráčů z ročníku 1991, jimiž jsou Jeřábek, Polášek, Palát, Horák a Heřman. "Stalo se tak na přání trenérů osmnáctky, kteří chtějí zjistit, jak si hráči povedou v konkurenci starších soupeřů. Osmnáctka se chystá na mistrovství světa, trenéři budou po akci dávat dohromady konečný výběr a naše zkušenosti z Finska k tomu využijí," vysvětlil Sýkora.

Zkušený kouč si možnost únorové prověrky velmi pochvaloval. Přestože MS je až téměř za rok, každou společnou akci týmu vítá. "Považuji za velkou výhodu, že je zachována návaznost a že se hned na prvním turnaji můžeme zaměřit na postupné formování kádru. V minulosti někteří trenéři po mistrovství světa skončili, o únorovou akci nebyl takový zájem," prohlásil Sýkora.

Nominace:
Brankáři: Filip Landsman (Pardubice), Petr Hruška (Karlovy Vary)
obránci: Tomáš Voráček, Adam Polášek (oba Vítkovice), Michal Kempný (Kometa Brno), Jakub Jeřábek (Plzeň), Jan Rutta (Chomutov), Matěj Stříteský (Most), Jakub Kania (Třinec), Martin Rohan (Karlovy Vary)
útočníci: Roman Horák, Radim Heřman (oba České Budějovice), Jaroslav Hafenrichter, Tomáš Doležal (oba Slavia Praha), Jan Buchtele, Lukáš Radil (oba Pardubice), Ondřej Palát (Vítkovice), Jakub Lev (Plzeň), Jakub Mužík (Chomutov), Antonín Melka (Kladno), David Ostřížek (Třinec), Lukáš Krejčík (Mladá Boleslav).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články