Hlavní obsah

VIDEO: Hokejová reprezentace měla dobrovolný trénink, sestavu odtajní ve středu

Pouze dobrovolný trénink měli v úterý na programu hokejisté, kteří dorazili na sraz české reprezentace do pražské O2 Areny. Před dalším dílem Euro Hockey Tour, turnajem LG Hockey Games, si národní tým naostro zatrénuje až ve středu. Dopolední příprava tak poprvé naznačí, jaká sestava se představí na čtvrtečním pražském zápase s Finskem. V brance bude stát Miroslav Kopřiva.

Článek

"Pro hráče je teď důležitější, aby si odpočinuli. Ve svých klubech jsou totiž extrémně vytížení," vysvětlil úterní dobrovolný trénink hlavní kouč Vladimír Růžička. "Na led šli jen hráči, kteří chtěli, další šli na kolo, nebo na protažení," doplnil s tím, že sestavu pro Finsko napoví až ostrý trénink ve středu dopoledne.

Hokejisté Kumstát a Skuhravý na tréninku české reprezentacefoto: Právo/Michaela Říhová

Oproti původní nominaci musel udělat Růžička tři změny v útoku. Kvůli chřipce vypadli z týmu Jaromír Jágr a Jakub Klepiš z Omsku, potíže s ramenem vyřadily slávistu Romana Červenku. Jejich místa zaujali Petr Kumstát z Karlových Varů, Václav Nedorost z Liberce a Tomáš Kůrka z Českých Budějovic.

Rolinek s Markem až ve středu

"Taková je realita. Nahradili jsme je, máme plno dalších kvalitních hráčů. Je důležité, že uvidíme zase jiné hokejisty," řekl Růžička novinářům. V úterý postrádal také útočníky Magnitogorsku Jana Marka a Tomáše Rolinka. Ti ve stejné době ještě dohrávali zápas Kontinentální ligy na ledě Toljatti a k týmu se připojí až ve středu.

Hokejisté Irgl a Skuhravý v reprezentačním dresufoto: Právo/Michaela Říhová

Turnaj LG Hockey Games zahájí Češi ve čtvrtek v libeňské O2 Areně utkáním proti Finsku, v pátek pak zamíří k duelům se Švédskem a Ruskem do Stockholmu. Především na Rusy má Růžička po dosavadních nezdarech spadeno. "Určitě bychom je chtěli konečně porazit," potvrdil Růžička s tím, že asistent Jandač má hru sborné důkladně prostudovanou z videozáznamů.

"Ale s Ruskem hrajeme až v neděli, tak nepředbíhejme. Teď se zabývejme Finy," nechtěl Růžička předbíhat. Svému týmu i přes absenci hvězdného Jágra nadále věří. "Pořád je to příprava na MS a budeme se chtít rvát o výsledky. Tak doufejme, že to hráči na ledě potvrdí," dodal kouč.

Současný kádr české reprezentace:
Brankáři: Miroslav Kopřiva (Kladno), Lukáš Mensator (Karlovy Vary)
obránci: Michal Barinka, Angel Krstev (oba Vítkovice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Petr Čáslava (Pardubice), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Jan Platil (Čeljabinsk/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Pavel Skrbek (Skelleftea/Švéd.)
útočníci: Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba Karlovy Vary), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Jaroslav Bednář (Slavia Praha), Tomáš Netík (Sparta Praha), Radim Vrbata, Václav Nedorost (oba Liberec), Tomáš Kůrka (České Budějovice), Leoš Čermák (Ufa/KHL), Petr Čajánek (Dynamo Moskva/KHL), Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/KHL).

Reklama