Hlavní obsah

Bednář: Nikdy jsem se na ledě necítil lépe

V absolutní pohodě hraje v posledních týdnech hokejista pražské Slavie Jaroslav Bednář. Dvaatřicetiletý útočník kraluje produktivitě extraligy, v neděli nastřílel v Plzni soupeři čtyři góly během úvodní třetiny. Pohodu by si Bednář rád přenesl i do reprezentace. „Jsem docela vyplesklý, jak velké očekávání provází moje vystoupení v národním mužstvu,“ řekl forvard během úterního srazu národního celku.

Článek

V extralize vás už několik týdnů zdobí skvělá forma, prodáte ji i v reprezentaci?

Hraje se mi teď fakt skvěle, ještě nikdy jsem se na ledě necítil lépe. Mezistátní hokej je však rychlejší a kontaktnější než v lize, snad se dokážu rychle přizpůsobit. Těším se a vnímám to jako výzvu, abych si tu pohodu z ligy přenesl.

Jste tedy připraven na roli tahouna národního mužstva?

Tak to nevím. Když otevřu v posledních dnech noviny, jsem z toho docela vyplesklý, jak velké očekávání provází moje vystoupení v národním mužstvu.

To jste si ale způsobil vlastními výkony...

Jasně, udělal jsem si to sám, ale k tomu ten mediální tlak. Cestou na sraz mi došlo, že na turnaji s reprezentací jsem nebyl od listopadu 2007, a je blbost tvrdit, že když tu není Jágr, tak bude hvězdou Bednář.

Ve čtvrtek proti Finsku budete mít v zádech vyprodanou halu, co to s vámi udělá?

Moc se těším, že si zahraju doma v parádní atmosféře před plným hledištěm. To se pak na ledě kousnu ještě víc, fanoušci pro nás mohou být tím hráčem navíc.

Mrzí vás hodně, že z nominace vypadl váš slávistický spoluhráč Roman Červenka?

Škoda, mohli jsme to pěkně rozjet spolu. Už tak nějak o sobě podvědomě víme, kde se na ledě hledat. Bohužel má Červus delší čas potíže s ramenem a lékař mu teď nařídil do konce týdne klidový režim. Souhra s ním má ale velký podíl na tom, že mi sezóna tak báječně vychází.

Čím si ještě vysvětlujete, že jste si v lize za 41 odehraných utkání připsal už 23 gólů a 38 asistencí?

Přijdu si jak ve snu a sám tomu nerozumím, vždyť mám průměr skoro 1,5 bodu na zápas. Hodně za to ale vděčím trenéru Růžičkovi, který mi dal důvěru a s ní veliký prostor na ledě. Možná i proto se mi povedly tak výjimečné kousky jako čtyři proměněné nájezdy při Lize mistrů v Curychu nebo teď ty čtyři góly během jedné třetiny v Plzni.

Reklama