Hlavní obsah

Kopřiva: Hrát v Omsku by byla výzva, ale Kladno mě nepustilo

Miroslav Kopřiva patří v současnosti k nejlepším brankářům hokejové extraligy, ale nechybělo mnoho a česká nejvyšší soutěž mohla nedávno o jednu ze svých vycházejících hvězd přijít. V lednu reprezentačního gólmana lákal k angažmá bohatý Omsk, ale Kladno svou oporu do Ruska nepustilo. Kopřiva se s tím smířil a je připraven se Středočechy dál bojovat o postup do play-off.

Článek

Jak probíhaly námluvy s ruským Omskem?

Někdy na konci ledna jsem měl odejít do Omsku, ale kluby se mezi sebou nakonec nedohodly. Kladno řeklo, že mě nepustí.

Zamlouvalo by se vám toto zahraniční angažmá?

Bylo by to příjemné, protože Omsk je jeden z nejlepších klubů v Evropě. Navíc tam hraje Jaromír Jágr, což by byla výzva zahrát si s ním v jednom týmu. Ale nevyšlo to, nedá se nic dělat.

Na příští sezónu máte v Kladně smlouvu s opcí. Zůstanete?

Ještě jsem o tom nepřemýšlel. Podle mě Kladno opci uplatní a po sezóně se ještě s Kladnem sejdeme na nějakém jednání. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Teď je třeba se soustředit na boj o desátou příčku zaručující play-off.

Kladnu se teď ale příliš nedaří. Je vaše účast v národním týmu trochu únikem od extraligových starostí?

Neřekl bych, že se nám nedaří. Poslední tři zápasy jsme hráli docela pěkný hokej, akorát jsme bodovali pouze v jednom. Ale když budeme hrát takhle, tak máme reálnou šanci se do desítky dostat. Sice hrajeme z posledních pěti zápasů čtyřikrát venku, ale jednou tu smůlu musíme zlomit. Hrát jen to play-out by nebylo nic příjemného.

V reprezentaci už jste se zabydlel. Když se ohlédnete zpátky, co vám k tomu nejvíce pomohlo?

V první řadě to byla šance, kterou jsem dostal na Kladně. Kdybych nedostal tehdy šanci v prvním zápase v Liberci, tak buhví kde jsem dnes. Ale já šanci dostal, vážil jsem si jí, a chytnul ji za správný konec. Pak jsem začal chytat pravidelně a bylo z toho nakonec nějakých 38 zápasů v lize.

Teď to dokonce vypadá, že byste se měl dostat na mistrovství světa...

O mistrovství světa nepřemýšlím, protože je to až za tři měsíce a do té doby se může stát cokoliv. Teď se soustředím na tenhle turnaj, konkrétně na nejbližší zápas. Uvidíme, jak se to pak vyvine dál.

Na MS byste se mohl sejít v jednom týmu s Tomášem Vokounem, který kdysi také chytal v Kladně. Znáte se?

My jsme se na Kladně minuli, viděli jsme se možná jednou nebo dvakrát. Copak já ho poznám, ale nejsem si jistej, jestli by poznal on mě (smích).

Reklama

Související témata: