Hlavní obsah

Růžička: Diváci přišli pro vítězství. Není divu, že pískali

Každá porážka trenéra hokejové reprezentace Vladimíra Růžičku hodně mrzí, o to více na domácím ledě a ve vyprodané hale. Přesto po prohraném zápase s Finskem 3:5 v Praze nechtěl dlouze rozebírat chyby svých svěřenců, ale především vyzdvihoval kvality soupeře. "Finové hráli opravdu hodně dobře. Musíme si přiznat, že byli někdy i o krok před námi," řekl po zápase.

Článek

Co podle vás rozhodlo o tak nepříjemné porážce?

Nehráli jsme dobře přesilové hry. Zatímco Finové dokázali v početní výhodě skórovat čtyřikrát, to určitě rozhodlo. Ty jejich přesilovky nás dostaly hodně dolů a pak nám to ještě přestalo na ledě i jezdit.

Několik přesilových her měl k dispozici i český tým, ale nedařily se

Ve druhé třetině jsme měli hned tři přesilovky, jenže jsme je nehráli vůbec dobře. A když dostali přesilovku Finové, tak z toho dokázali dávat góly. My dělali v oslabení velké chyby. Třeba tím, že dva nebo tři hráči vyráželi proti puku. V tom bych viděl náš největší problém, to nejde. Budeme si to muset rozebrat a ukázat, jak to zlepšit.

Byl soupeř opravdu o tolik lepší?

Finové hráli velice dobře, skvěle bruslili. Určitě měli mnohem lepší pohyb než my, to bylo vidět už od první třetiny. Finové byli výborní, určitě to bylo jejich nejlepší utkání proti nám.

Jak moc zápas ovlivnilo neproměněné trestné střílení Jaroslava Bednáře?

To byla samozřejmě škoda. Kdyby z toho byl gól, tak se ten zápas mohl vyvíjet jinak.

Mrzí ta porážka o to víc, že to bylo doma ve vyprodané hale?

Samozřejmě, porážka nikdy není nic příjemného. O to víc doma. Ale Finové hráli opravdu hodně dobře, jednoduše, hodně si to nahrávali. Musíme si přiznat, že byli rychlejší, někdy byli i o krok před námi.

Co říkáte na pískot fanoušků za nepříznivého stavu ve třetí třetině?

Lidi přišli proto, že chtěli vidět, jak tým vyhraje. To se jim nejde divit. Kluci se tak snažili a tak moc se chtěli před fanoušky předvést, že z toho pak vyplynuly zásadní chyby.

Budete hráčům něco vyčítat?

Všechno si rozebereme a musíme se dobře připravit na sobotu. Čekají nás ještě další dva zápasy.

Reklama