Hlavní obsah

Mensator má obavy, aby ještě v reprezentaci dostal šanci

STOCKHOLM

Po třech měsících se hokejový gólman Lukáš Mensator znovu objevil v brance národního týmu, ale po prohře na Švédských hrách s domácím týmem 4:6 se bál, aby to nebylo naposled. Tak moc si vyčítal pět branek ve své síti. "Měl jsem si některé situace pokrýt přes brankoviště a ten výsledek by vypadal jinak," řekl po utkání žurnalistům.

Článek

V národním týmu se mu na rozdíl od Karlových Varů nevede. Odchytal šest zápasů, pět z nich prohrál a v tom šestém, jeho debutu proti Německu, šel na led v 58. minutě a ještě stihl inkasovat gól na 4:2. Mezi novináře se dnes Mensator přišoural volným krokem. A na svou adresu byl hodně kritický. "Kromě čtvrtého gólu mi to tam napadalo z prostoru dvou metrů před brankou," tvrdil Mensator.

I jemu ležela na srdci záplava gólů, která zalila český tým. "Když nepočítám dnešní gól inkasovaný při power play, dostali jsme ve dvou zápasech deset gólů, to je hodně. Přitom dneska jsme dali čtyři branky, to mělo stačit na vítězství," přemítal.

Mensator: Nedokážu se té úrovni přizpůsobit

Jenže nestačilo. A Mensator to hodně přičítal za vinu sobě. "Třeba první gól. Vyrážel jsem puk a trefil Zdeňka Kutláka se Švédem. Znovu se mi to odrazilo od nohy zpátky k nim a gól," líčil.

"Je to taková shoda náhod, ale bohužel mi v nároďáku, když zase budu používat tu frázi, chybí štěstí, které mám ve Varech. Ale je to moje chyba, že se té úrovni o stupínek výš nedokážu přizpůsobit," nehledal alibi.

Nad dotazem, jestli mu dnešní nejistý výkon nemůže do budoucna v reprezentační kariéře uškodit, se zamyslel poněkud šíře. "Je totiž otázka, jestli dostanu ještě v nároďáku šanci. Já se snažím pokaždé odvést takový výkon, abych se za něj nemusel stydět, ale bohužel těch branek dostávám hodně, a to je neomluvitelné," uvedl.

Jak to změnit? Mensator si přeje v reprezentaci odchytat jeden dva zápasy třeba jen s jediným obdrženým gólem. Pak by se mu prý chytalo jinak. Jenže v neděli se mu přání určitě nevyplní. Proti Rusům totiž nastoupí v brance kladenský Miroslav Kopřiva.

Reklama