Hlavní obsah

Hokejisté dostali výprask i od Rusů, skončili poslední

PRAHA/STOCKHOLM

Trápení české hokejové reprezentace v aktuálním seriálu Euro Hockey Tour (EHT) pokračovalo i na turnaji LG Hockey Games. Ve švédském Stockholmu prohráli i svůj poslední zápas, tentokrát je Rusové vypráskali po výsledku 6:3. Češi tak obsadili na turnaji suverénně poslední místo a stejná příčka jim patří i v celkovém hodnocení EHT, kde dosud vyhráli pouze dva zápasy.

Článek

Rusové šli do vedení už ve třetí minutě při vyloučení Jana Marka. Rybin vypálil dělovku od levého mantinelu a puk se smolně odrazil od brusle bránícího Kutláka do volného prostoru v české brance. V sedmé minutě hrála sborná další přesilovku a vytěžila z toho druhý gól. Tentokrát střílel z pravého kruhu Suglobov a Ščastlivyj šikovnou tečí před brankou zvýšil skóre.

Český tým se ale vrátil do zápasu během necelé minuty. Nejprve Ondřej Němec svou dělovkou v 11. minutě oslavil svou první trefu v národním týmu a po 42 vteřinách vyrovnal Marek. Ten se nejlépe zorientoval ve skrumáži, kde ruského gólmana Barulina prověřili postupně Rolinek a Irgl. Dojíždějící Marek pak uklidil puk pod horní tyčku.

Hokejová reprezentace on-line na Sport.cz:
LG Hockey Games:Česko - Rusko

Do vedení Rusy vrátil Saprykin bleskovou ranou zleva z místa podél brankové čáry, kdy puk prošel Kopřivovi mezi betony. Pohlednou akcí odpověděl i český tým. Radim Vrbata v 33. minutě míchal pukem za brankou, poté si rychle vyjel před ni a trefil se do mezírky mezi tělem brankáře a pravou tyčkou. Jenže devět vteřin před druhou přestávkou opět vrátil Rusy do vedení Pěrežogin.

Po pěti minutách třetí třetiny využila sborná už třetí přesilovku v zápase. Tentokrát našel Radulov před brankou stojícího Saprykina, od jehož brusle se puk odrazil za čáru. Šest minut před koncem dokonal dílo zkázy Michnov, jenž obral Kumstáta o puk a nedal Kopřivovi v brance šanci.

Česká republika - Rusko 3:6 (2:2, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Němec (Rachůnek, R. Vrbata), 12. Marek (Irgl), 33. R. Vrbata (J. Hlinka, Bednář) - 3. Rybin (Gončarov), 7. Ščastlivyj (Michnov), 24. Saprykin (Višněvskij), 40. Pěrežogin (Rybin, Taratuchin), 45. Saprykin (Radulov), 53. Michnov (Ščastlivyj). Rozhodčí: T. Andersson, Lärking - Ahlström, Winge (všichni Švéd.). Vyloučení: 8:11. Využití: 2:3. Diváci: 2000.
Česká republika: Kopřiva - Rachůnek, Čáslava, Platil, Barinka, Kutlák, Krstev, Němec - R. Vrbata, J. Hlinka, V. Nedorost - Irgl, Marek, Rolinek - Kůrka, Čermák, Čajánek - Bednář, Kumstát, Netík. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.
Rusko: Barulin - Guskov, Žitnik, Kuljaš, Višněvskij, I. Nikulin, Gončarov, Jemelin, Kondratěv - Suglobov, Ščastlivyj, Michnov - Radulov, Baďjukov, Saprykin - Pěrežogin, Taratuchin, Rybin - Kvaša, Něprjajev, Afanasenkov. Trenéři: Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin.

Reklama

Související témata: