Hlavní obsah

Asi nás doma nepochválí, věděli hokejisté po debaklech ve Švédsku

STOCKHOLM

Čeští hokejisté po špatném začátku sahali v druhé třetině duelu s Ruskem po vedení, ale neproměnili několik šancí a poslední zápas na LG Hockey Games znovu ztratili. Podobně jako v zápasech v Praze s Finskem a prvním souboji ve Stockholmu se Švédskem rozhodla podle nich efektivita soupeře v přesilovkách i při dalších šancích po českých chybách.

Článek

"Bylo to tak nějak podobné ve všech třech zápasech. Druhou třetinu jsme byli většinou lepší a nedali jsme góly. Dneska to bylo to samé. Rusové vedli 2:0, dostali jsme se zpátky do zápasu, pak to bylo 3:3 a nechali jsme si dát blbý gól na 3:4 devět vteřin před koncem," komentoval třetí porážku na turnaji liberecký útočník Radim Vrbata.

Chytrým gólem v přesilovce na 3:3 dal naději na obrat a první body na turnaji, ale pak se vývoj vrátil do stejných kolejí jako v předešlých dvou zápasech. Gól Ruska devět vteřin před koncem druhé části byl pro český tým těžkou ranou. "Kdybychom šli to třetí třetiny za stavu 3:3, tak bychom to měli možná trošku víc na své straně, protože druhou třetinu jsme byli lepší, měli převahu, ale gól pak dali oni dali," uvedl Vrbata.

Vrbata: Nechali jsme se blbě vylučovat

Hodnocení trenéra Vladimíra Růžičky v šatně po utkání nechtěl moc rozebírat. "Asi by to mělo zůstat v kabině. Nevyhráli jsme ani zápas, dostali jsme strašně moc gólů, takže radost asi nemá. Jak se ale řeklo, je lepší se z toho poučit, než aby to přišlo na mistrovství světa," podotkl Vrbata, který čeká kritiku. "Asi nás doma nepochválí, ale na druhou stranu je to furt příprava, to hlavní bude na mistrovství světa. Neřekl bych, že by nás někdo přejel, ale dostali jsme hloupé góly, nechali jsme se blbě vylučovat."

Nejlepší střelec Kontinentální ligy Jan Marek si chtěl po předchozích dvou porážkách na turnaji a stejném počtu proher s Rusy v sezóně alespoň dnes spravit chuť. "Je to určitě k naštvání, protože jsme s nimi neodehráli špatný zápas. Především za stavu 3:3 jsme byli jasně lepší a dali jsme i tyčku. Pak nám odjedou z jednoho protiútoku a výborně to trefí," prohlásil Marek.

Ve třetí třetině se to podle něj opakovalo. "Měli tam dva protiútoky a dali dva góly. Člověk je naštvanej, ale asi je to jejich umění. Umí brejky dobře zakončit. Přitom my jsme je dokázali přebruslovat a vytvářeli jsme si šance, ale výsledek je 6:3 pro Rusy a nikdo se neptá, že jsme možná hráli líp," dodal Marek.

Podle hvězdy Magnitogorsku jsou porážky ubíjející. "Každý se snaží udělat maximum, bojuje, ale dostali jsme za turnaj strašně moc gólů a udělali jsme hrozný chyby. Ani to potřebný štěstíčko jsme neměli, snad se k nám otočí na mistrovství světa nebo na dalším dílu Euro Hockey Tour. Aspoň za tu bojovnost bychom si to zasloužili," dodal.

Bednář: S extraligou se to nedá srovnávat

Slávistický útočník Jaroslav Bednář hodnotil utkání podobně. "Je to zklamání, to ano. Pokud jde o zápas s Rusy, hráli jsme výborně. Až na to, že my jsme tlačili, oni ujížděli a dávali góly. První dva dali se štěstím, my jsme se vrátili, hráli jsme výborně, ale ujeli, dali gól a pak další," řekl Bednář.

Soupeři byli na turnaji efektivní, kanonýr Slavie se střelecky neprosadil, i když si připsal v každém zápase asistenci. "Hokej se hraje na góly, ne na krásu. My jsme jich nedokázali dát více než soupeř. Nedali jsme je ani při přesilovkách, to nás stálo ty potřebné body. Dostávali jsme moc branek v přesilovkách," dodal Bednář.

V extralize září, má životní formu, ale na mezinárodním poli je na všechno v rychlém tempu méně času. "V extralize, tam zase bude času. To si budu moct ještě zapálit, než ke mně někdo přijede. Zrovna jsme se o tom bavili. To se vůbec nedá srovnávat. Proti Rusům ani tak ne, ale co předváděli Finové u nás, to bylo něco. Takové tempo to nemá ani na mistrovství světa. Byl to abnormálně rychlý hokej," dodal nejproduktivnější hráč domácí soutěže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články