Hlavní obsah

Reprezentaci do osmnácti let převzali před dubnovým MS Sýkora s Musilem

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje ve čtvrtek překvapivě odvolal trenéry reprezentace do 18 let Zdeňka Čecha a Radka Kampfa. Před světovým šampionátem, který se uskuteční v dubnu v USA, tým převezmou současný kouč národního týmu do 20 let Marek Sýkora a František Musil, jenž v minulé sezóně působil jako asistent u seniorské reprezentace. Informoval o tom mluvčí hokejového svazu Pavel Bárta

Článek

Vedení svazu se k nečekanému kroku rozhodlo po neúspěchu na nedávném turnaji pěti zemí ve švédském Nyköpingu, kde osmnáctiletí hráči zcela propadli. Po čtyřech porážkách obsadili poslední místo s výrazně záporným skóre 8:23.

Čech skončil poté, co na výkonném výboru přednesl zprávu o vystoupení týmu na turnaji. O svém odvolání se však dozvěděl až cestou domů do Zlína od novinářů. "Bohužel je to tak," řekl Čech ČTK.

Jednání na výboru prý nijak bouřlivé nebylo. "Vyslechli si, co jsme jim řekli. Ani si nemyslím, že by situace byla nějak kritická. Vysvětlili jsme jim, že mužstvo ve Švédsku hrálo v nějakém složení a na mistrovství světa by byla sestava hodně jiná," uvedl Čech. Překvapivé rozhodnutí funkcionářů ale rozebírat nechtěl. "Překvapivé to je, ale je to realita," dodal Čech.

Zaskočen byl i Sýkora, když se dozvěděl, že by měl osmnáctku převzít. "Něco podobného jsem nečekal, ale nedá se s tím nic dělat. Výkonný výbor tak rozhodl," řekl Sýkora ČTK. Rozhodnutí hokejového svazu je podle něj krizovým scénářem. "Já si teď musíme vše prostudovat a sám v sobě mám řadu otázek, na které budu muset najít odpovědi," uvedl zkušený kouč, jenž tým do osmnácti let vedl v minulé sezoně a postoupil s ním z první divize zpět do elitní skupiny mistrovství světa.

Prvním Sýkorovým úkolem bude sestavit realizační tým. "Kompromisy asi dělat nebudu," naznačil, že složení osob kolem osmnáctky se změní. Asistenta Musila mu po jeho souhlasu přidělil výkonný výbor.

Reklama