Hlavní obsah

Chyběla zápasová praxe, shodli se čeští hokejisté po prohře

SKALICA

Špatný výkon v první třetině a chybějící zápasová praxe byly podle českých hokejistů hlavním důvodem, proč v úvodním přípravném zápase na světový šampionát proti Slovensku prohráli 1:4. Ve druhé polovině utkání se již jejich hra zlepšila, hráči proto věří, že v sobotu v Trenčíně při odvetě odehrají lepší zápas.

Článek

O jedinou branku se postaral debutující útočník Marek Kvapil, který v 50. minutě snížil na 1:3. "Za gól jsem rád, ale mrzí mě, že jsme tahali za kratší konec," řekl vítkovický hráč novinářům po utkání.

V první třetině se podle něj projevilo, že většina hokejistů dlouho nehrála zápas. Někteří déle než měsíc. "Trošku se potřebujeme sehrát. První třetinu jsme zaspali, dostali gól z přesilovky, což rozhodlo. Pak jsme se trošku zvedli a od druhé třetiny to bylo vyrovnanější," uvedl.

I po nevydařené první třetině ale Kvapil věřil, že národní tým dokáže s utkáním ještě něco udělat. "Neměli jsme co ztratit. Chtěli jsme to dotáhnout a vyhrát. Dělali jsme, co jsme mohli, ale nepodařilo se," konstatoval Kvapil, podle kterého mužstvu pomohou i zápasové zkušenosti. "Musíme se sehrát. Na tréninku je to něco jiného. Na začátku jsme navíc byli pasivní, ale pak už to šlo. Více jsme je napadali a zlepšili se," podotkl.

Kvapila nepotěšila kvalita ledu

Kvapil se proti Rastislavu Staňovi prosadil i přesto, že byl faulovaný. "Tušil jsem, že on (brankář) půjde do skluzu, tak jsem se mu to snažil dávat mezi nohy. Nekoukal jsem, kde je. Padal jsem k zemi a jen jsem to riskl," popsal gól Kvapil, kterého moc nepotěšila ani kvalita ledu na zimním stadionu ve Skalici. Při vysoké venkovní teplotě byla prý špatná. "Už od rozbruslení se tam špatně bruslilo. Obě mužstva to ale měla stejné," uznal bývalý juniorský reprezentant.

V české brance se po téměř pěti letech objevil Martin Prusek, jenž naposledy chytal v srpnu 2004. "Nechytalo se mi špatně, i když po první třetině to nebylo nic moc. Od druhé už to bylo lepší. V první jsme ale zaspali. Slušně jsme hráli prvních pět minut, ale po prvním gólu nás chvilkama mleli," řekl Prusek.

Soupeř byl všude dříve

Uznal, že soupeř v první části lépe bruslil a byl všude dříve. "Bohužel jsme nezvládli situace před brankou a z toho dnes padly v první třetině všechny tři góly. Nebyli jsme v tempu," uvedl Prusek. Ocenil i přesilové hry v podání domácích. "Hráli je dobře. Vyjížděli před branku s pukem nebo to dávali na druhou tyčku," všiml si gólman Rigy.

Od druhé třetiny byla hra podle Pruska již vyrovnaná. "Rozehráli jsme se a bylo to lepší. Možná, že v první části byla znát herní pauza, kterou ale na druhou stranu měli i Slováci, takže se na to nemůžeme vymlouvat," dodal Prusek, místo kterého by v odvetě měl nastoupit Miroslav Kopřiva.

Reklama

Související témata: