Hlavní obsah

Tým jsem nepodržel, přiznal Kopřiva po zápase se Slovenskem

TRENČÍN

Opět nevydařená první třetina připravila české hokejisty o šanci uspět se Slovenskem ve druhé přípravě na mistrovství světa. Zatímco v pátek ve Skalici inkasovali v první třetině tři branky, dnes v Trenčíně dokonce čtyři.

Článek

Zásluhu na tom měl i gólman Miroslav Kopřiva, kterému se moc nedařilo. V rozmezí 93 vteřin jej soupeř překonal třikrát a na jeho místo přišel Martin Prusek. Kopřiva se však nakonec ve třetí třetině do zápasu vrátil, neboť jeho kolega se zranil.

"Se svým výkonem nemůžu být rozhodně spokojený. Domácí měli tři brejky, tři střely a pak mě trenéři vystřídali," řekl Kopřiva novinářům po zápase. Podle trenéra Ondřeje Weissmanna mohl kladenský gólman druhému a třetímu gólu zabránit. "Chybělo mi asi trocha štěstíčka, které jsem dnes neměl," přiznal Kopřiva, který před vystřídáním inkasoval třikrát ze sedmi střel.

Zápasová pauza se podle něj na jeho výkonu neprojevila. "Připravený jsem byl dobře. Bohužel mi to tam ale během dvou minut napadalo," pokrčil rameny Kopřiva. Horší utkání v národním týmu ještě neodchytal. "Horší to asi nikde nebylo," řekl po svém devátém startu v reprezentaci. Kopřiva je přitom jedním z brankářů, se kterým kouč Vladimír Růžičky počítá i v nominaci na MS.

Prusek se zranil

Ve třetí části se Kopřiva musel na led vrátit. Prusek se totiž ve 41. minutě zranil. "Nebylo to nic příjemného, protože jsem na střídačce vytuhl. Měl jsem z toho trochu obavy, ale dokázal jsem si, že jsem na tom psychicky dobře. Nerozhodilo mě to a mohl jsem dál chytat," uvedl Kopřiva, který část zápasu proseděl na střídačce s maskou na hlavě. "Na začátku jsem seděl bez helmy, ale dvakrát hodili puk na plexi, tak jsem si říkal, že když se mi to dnes nepovedlo, abych ještě nedostal do hlavy, tak jsem si radši vzal helmu," vysvětlil Kopřiva.

O Pruskově dalším osudu se rozhodne až v příštích dnech. "Je to natažený přitahovač. Uvidím, jaké to bude během víkendu. Bolí to, ale jak se to bude chovat, to se pozná až za pár dní. Těžko se to odhaduje," řekl Prusek, jenž se zranil při rozštěpu. S trenéry prý vše bude řešit telefonicky nejspíš v pondělí, kdy se rozhodne, jestli bude v reprezentačním soustředění pokračovat. "Pokud to ale půjde, tak bych chtěl," řekl brankář Dinama Riga.

O jediný český gól se podle všeho postaral obránce Miroslav Blaťák, i když trefa byla nakonec připsána Petru Vampolovi. Právě Blaťák totiž vystřelil od modré a puk zřejmě tečoval jeden ze slovenských hráčů, ne Vampola. "Tečoval to první hráč přede mnou. Já jsem se o gól ale nehlásil, já jsem bek. Nejsem tam od toho, abych dával branky," usmíval se Blaťák.´

Vampola si připsal první reprezentační gól

Samotný Vampola přiznal, že netuší, zda střelu tečoval, nebo ne. "Vyjížděl jsem zpoza branky a přejížděl jsem tam. Vědomě jsem to určitě netečoval. Jestli mě to štrejchlo, nebo ne, netuším," přiznal Vampola, jenž si každopádně do statistik připsal první reprezentační gól. "Za to jsem rád. Na druhou stranu jsme prohráli 5:1, takže o gól moc nejde. Z prohry jsme všichni zklamaní," řekl Vampola.

Hlavním českým problémem v obou zápasech proti Slovensku byla špatná a prostupná obrana. "Byla tam spousta chyb. Jsou tam mladí hráči, kluci z extraligy do toho dali všechno, ale bohužel se nám to nevydařilo. Byli jsme hodně vylučovaní, což se nám nemůže stávat. Na mezinárodním poli se píská všechno," uvedl Blaťák.

Ke zlepšení nepomohlo ani dnešní předzápasové odhodlání. V první třetině z něj nebylo nic. "Bylo to stejné jako včera. Byla tam spousta řečí, že budeme hrát tak a tak, a bylo to opačně. Lítali jsme tam, nikdo jsme nedrželi posty a z toho byly chyby. Propadali jsme, bylo to tři na dva, čtyři na tři, čtyři na dva. Byly tam díry," řekl po Petru Čáslavovi druhý nejzkušenější obránce týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články