Hlavní obsah

Čajánek s Markem v Německu hrát nebudou, Jágr se připojí až v Liberci

PRAHA

Jan Marek a Petr Čajánek jsou mezi dalšími hráči implantovanými do české hokejové reprezentace, která se připravuje na domácí podnik Euro Hockey Tour v Liberci a následné mistrovství světa ve Švýcarsku. Turnaj České hokejové hry začne příští čtvrtek 16. dubna, světový šampionát pak o pouhých osm dní později. Ještě před tím hokejisté stihnou dva přípravné zápasy s Německem.

Článek

Po nepovedené přípravě na Slovensku má už toto úterý národní tým na programu další sraz. V pražské Tesla Areně by se měli hlásit brankář Alexander Salák, obránci Karel Rachůnek, Zdeněk Kutlák, útočníci Jan Marek, Tomáš Rolinek a Petr Čajánek. Odpoledne tým zamíří do Ostrova nad Ohří, kde bude trénovat. V pátek se poté přesune do Německa, kde je v pátek a v sobotu čekají přátelské zápasy s tamní reprezentací.

V Německu už se představí útočníci Jakub Klepiš a Jaroslav Hlinka, naproti tomu by ale neměla nastoupit čtveřice z Kontinentální ligy Čajánek, Rachůnek, Marek a Rolinek. "Chci, aby si tihle hráči odpočinuli. Půjdou tak třikrát, čtyřikrát na led a budou připraveni na zápasy v Liberci," oznámil hlavní kouč reprezentace Vladimír Růžička na pondělní tiskové konferenci v Praze.

Poslední zápasy na Slovensku týmu příliš nevyšly, s národním týmem našich sousedů prohrál 1:4 a 1:5. "Zápasy samozřejmě výsledkově nevypadají dobře. Ale můžeme si říct na rovinu, že většina kluků z tohohle týmu hrát na mistrovství světa nebude. Jsou tam hlavně na vyzkoušení aby se ukázalo, jak k takovým zápasům přistoupí. Třeba takový Kvapil se ukázal velmi dobře," prohlásil Růžička.

Definitivní nominaci na turnaj v Liberci oznámí hlavní kouč v neděli večer po druhém utkání s Německem v Ingolstadtu. České hokejové hry, závěrečný podnik seriálu Euro Hockey Tour, se uskuteční od 16. dubna. Tam by se už v mužstvu měl objevit i Jaromír Jágr, který se k týmu připojí poprvé v úterý 14. dubna.

Nominace české hokejové reprezentace na zápasy v Německu:
Brankáři:
Miroslav Kopřiva (Kladno), Jakub Štěpánek (Vítkovice), Alexander Salák (TPS Turku)
Obránci:
Michal Barinka, Angel Krstev (oba Vítkovice), Petr Čáslava (Pardubice), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta), Jan Platil (Čeljabinsk), Vladimír Sičák (Č. Budějovice), David Nosek (Zlín), Miroslav Blaťák (Ufa)
Útočníci:
Leoš Čermák, Michal Mikeska (oba Ufa), Jakub Klepiš (Omsk), Zbyněk Irgl (Jaroslavl), Jaroslav Hlinka (Linköping), Tomáš Netík (Sparta), Václav Nedorost (Liberec), Bedřich Köhler (Zlín), David Květoň (Třinec), František Lukeš, Peter Jánský (oba Litvínov), Marek Kvapil (Vítkovice).

Reklama

Související témata: