Hlavní obsah

Hokejový obránce Špaček na MS startovat nebude

PRAHA

Hokejový obránce Jaroslav Špaček je dalším hráčem, kterého si musel trenér Vladimír Růžička škrtnout ze seznamu možných posil z NHL pro mistrovství světa ve Švýcarsku. Pětatřicetiletý bek Buffala se omluvil s ohledem na dlouhodobé problémy s třísly.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jaroslav Špaček se letos na MS v národním dresu neobjeví.

Článek

"Můj zájem ho potěšil, ale bohužel má zdravotní problémy. Trápí ho třísla. Hraje to na jedné noze. A já s sebou nechci tahat hráče se zraněním," uvedl Růžička pro deník Sport.

Jméno olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného světového šampióna se v širší nominaci objevilo překvapivě, neboť Špaček po olympiádě v Turíně 2006 oznámil, že v reprezentaci končí. Podle Růžičky se však v budoucnosti ještě může v národním týmu objevit. "Domluvili jsme se předběžně na únorovou olympiádu ve Vancouveru," řekl Růžička.

Špaček je již druhým hvězdným obráncem z pondělí zveřejněného výběru, který se Růžičkovi omluvil. Ze zdravotních důvodů svůj start vyloučil i Tomáš Kaberle z Toronta. Nepravděpodobně vypadá i případná nominace Lukáše Krajíčka z Tampy, jenž má dlouhodobé problémy s nohou a po sezoně jej čeká blíže nespecifikovaný lékařský zákrok.

Definitivně také padla šance, že by se na MS ve Švýcarsku objevil v českém dresu útočník Martin Straka. Plzeňský kapitán sice v minulosti několikrát prohlásil, že v reprezentaci skončil, kouč Růžička se jej však stále snažil přemluvit, aby si svůj úmysl rozmyslel. Ve středu ale vedení národního týmu vydalo oficiální zprávu, že Straka na turnaji startovat nebude.

Reklama