Hlavní obsah

Netík rozhodl o druhé výhře českých hokejistů nad Německem

INGOLSTADT

I odvetný zápas v Německu nakonec ovládli výsledkem 5:3 čeští hokejisté. V Ingolstadtu ale měli v neděli s výběrem Uwe Kruppa mnohem víc starostí, než při sobotním duelu v Řezně. O vítězný gól se postaral v čase 58:06 šťastnou tečí Netík.

Článek

Žádná odpolední selanka se tentokrát nekonala. Němci se obrnili na modré čáře, hráli nekomplikovaně a při sebemenší příležitosti pádili na gólmana Saláka, který mezi tyčemi nahradil úspěšného debutanta Štěpánka. Oslabení za Sičákův faul Češi ještě přežili, ale v deváté minutě zakončil přečíslení trefou k pravé tyči Müller.

Šancí české sestavy, ve které znovu chyběl zraněný Nedorost, bylo v úvodu minimum. Naopak Salák musel vytasit lapačku proti ráně dotěrného Wolfa. Vyrovnání se však hosté přece jen dočkali v závěru třetiny. Nevyužili sice 26 vteřin dvojnásobné početní výhody, ale při hře proti čtyřem napálil puk pod horní tyčku Kotschnewovy branky Klepiš - v čase 19:38.

Kvapil s Čermákem otáčeli stav

Druhá třetina dlouho kopírovala tu první. Němci šli opět do vedení. Důrazný Reilinger dorazil puk za Saláka v přesilovce. Mezitím ale sudí začali předvádět obdobnou ‚komedii' jako v sobotu v Řeznu. Za minimální kontakt posílali na trestnou lavici, v jednu chvíli na ní byli hned čtyři Češi. Kvapil sice propasíroval puk za čáru, ale rozhodčí mu předtím odpískal sekání...

Hosté pak neproměnili dva samostatné nájezdy, Hlinka pálil do Kotschnewovy vyrážečky, Lukeš byl při postupu na branku beztrestně faulován. Vyrovnání přišlo znenadání, Kvapil v 37. minutě překvapivě vypálil přes obránce k tyči. A v totožném čase jako Klepiš, tedy 22 vteřin před koncem třetiny otočil stav parádním švihem Čermák - 2:3.

Stejný hráč mohl na začátku třetí dvacetiminutovky zvýšit náskok, ale zblízka dorážel smolně jen do tyče. A pak se od náporu dostali Němci. Dlouho jim sice bral sebevědomí Salák. Přesto kapituloval. U pravé tyčky přišel ve skrumáži o hokejku a nestačil reagovat na střelu Aaba.

Domácí pak dokonce mohli rozhodnout, ale vítěznou spolupráci si připravil český tým. Blaťák nahodil a Netík ze vzduchu přesně tečoval. Pojistku do prázdné branky přidal Lukeš.

Přípravný hokejový zápas v Ingolstadtu před MS ve Švýcarsku:
Německo - Česká republika 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Moritz Müller (Greilinger), 24. Greilinger (Bakos), 51. Aab (Ančička, Mulock) - 20. Klepiš (Čermák, J. Hlinka), 37. Kvapil, 40. Čermák (Mikeska, Kvapil), 59. Netík (Blaťák), 60. Lukeš (Sičák). Rozhodčí: Längle (Rak.), Vogl - Sauer, Flad (všichni Něm.). Vyloučení: 11:9, navíc Mikeska (ČR) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3517.
Německo: Kotschnew - Bakos, Schmidt, Moritz Müller, Osterloh, Renz, Ančička, Tölzer, Draxinger - Greilinger, Ullmann, Seidenberg - Wolf, Mulock, Gogulla - Aab, Barta, Maurer - Hager, Hospelt, Marcel Müller - Fical. Trenéři: Uwe Krupp a Ernst Höfner.
Česká republika: Salák - Krstev, Čáslava, Sičák, Blaťák, Platil, Kutlák, Nosek, M. Barinka - D. Květoň, Vampola, Lukeš - Čermák, J. Hlinka, Klepiš - Netík, Mikeska, Kvapil - Jánský, Köhler. Trenéři: Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Reklama

Související témata: