Hlavní obsah

Kádr reprezentace opustí Platil, Jánský, Köhler a Nedorost

INGOLSTADT

Po dvou přípravných duelech v Německu opustí českou hokejovou reprezentací, která se chystá na mistrovství světa, trio útočníků Peter Jánský, Bedřich Köhler a Václav Nedorost plus obránce Jan Platil.

Článek

„Rozloučili jsme se s nimi a poděkovali jim za výkony,“ řekl po nedělním vítězném duelu asistent kouče Josef Jandač a připustil, že šance vyřazeného kvarteta na setrvání v týmu nebyly příliš velké už před cestou do Ingolstadtu a Řezna. „Jánský a Köhler jsou mladí kluci, kteří tu sbírali zkušenosti. Nedorost je navíc zraněný se zády. Pláťa je trochu jiný případ, tomu ty zápasy moc nevyšly,“ vysvětloval Jandač.

K mužstvu se po návratu do Česka připojí kvintet z Kontinentální ligy Petr Čajánek, Jaromír Jágr, Jan Marek, Karel Rachůnek a Tomáš Rolinek. „Zatím si ponecháváme v kádru opravdu hodně lidí. Jestli se už zapojí také finalisté z Karlových Varů a Slavie zatím neřešíme,“ řekl Jandač. „O nominaci na poslední turnaj Euro Hockey Tour budeme rozhodovat až v Liberci. Můžeme mít podle regulí širší kádr a chceme to jako domácí tým určitě využít.“

Ohledně posil z NHL neměl Jandač v Německu žádné nové zprávy. Závazný souhlas mají reprezentační trenéři od Aleše Hemského a Aleše Kotalíka z Edmontonu a beků Marka Židlického z Minnesoty a Radka Martínka z NY Islanders. „Kdo z nich dorazí na turnaj do Liberce, zatím není jasné. Možná to bude půl napůl.“ Hráče z NHL po skončení základní části ještě čekají výstupní zdravotní prohlídky, mnohdy musejí vyřizovat řadu formalit.

Žádné novinky nebyly ani kolem gólmana Floridy Tomáše Vokouna, který avizoval, že by na mistrovství světa v případě, že Panteři nepostoupí do play off, rád odjel. Definitivní rozhodnutí od něj ale trenéři ještě neslyšeli. „Tomáše budeme ho kontaktovat z neděle na pondělí,“ sdělil Jandač.

Reklama