Hlavní obsah

Osmnáctka si zvedla sebevědomí a bude fandit Švýcarům

FARGO

Trenér českých hokejistů do 18 let Marek Sýkora byl po těsné prohře s Kanadou 3:4 po prodloužení rád, že i když se jeho týmu v posledním utkání v základní skupině na mistrovství světa nepovedlo senzačně porazit favorita turnaje, jiné cíle splnil.

Článek

"Podařilo se ním zlepšit výkon a zvednout si tím náladu," konstatoval kouč. Potěšil ho výkon týmu v prvních dvou dvacetiminutovkách. Nástup do třetí části však jeho svěřenci nezvládli a z vedení 3:0 byl rázem vyrovnaný stav 3:3. "První dvě třetiny jsme hráli výborně. Škoda, že jsme si začátek třetí třetiny nepohlídali," uvedl trenér.

Hráči byli na duel s obhájci titulu natěšení. "Hrát s Kanadou je svátek. S takovým týmem nehrajete každý den," řekl útočník Antonín Honejsek. "Bylo to poznat i v autobuse na cestě na zápas a promítlo se to také na ledě," prohlásil Sýkora.

"Do začátku třetí třetiny jsme byli lepším týmem, ale pak jsme šli zbytečně do tří a to je nakoplo. Dostala se do tlaku a my se museli bránit," uvedl útočník Tomáš Rachůnek. "Před utkáním jsme mluvili o disciplíně. Řekli jsme si, že musíme bruslit a nedělat zbytečné fauly hokejkou. Dvě třetiny jsme to dodržovali, ve třetí části jsme se bohužel vrátili ke staré hře," litoval.

Zlomový byl podle něho gól Johna McFarlanda na 3:1 ve 43. minutě. "Kanaďané vždycky po vstřelené brance ožijí, narostou jim křídla a začnou hrát výborně," uvedl Rachůnek. "V závěru nám pak chyběly síly. Projevilo se na nás včerejší náročné utkání s Německem, které jsme dohrávali na pár hráčů," poznamenal Sýkora.

Se svými svěřenci teď bude napjatě čekat na výsledek dnešního duelu mezi Švýcarskem a Německem. České mladíky posune do čtvrtfinále pouze výhra Švýcarů v základní hrací době, jinak půjde do skupiny o záchranu. "Zatím jsem rozhodnutý, že se půjdu na utkání podívat přímo do haly. Ale nevím, jestli se vydržím dívat na to, jak se rozhoduje o našem postupu bez nás," řekl Sýkora.

"Budeme se modlit, aby Švýcaři vyhráli. Do dalších bojů by nás totiž dnešní výkon mohl povzbudit," mínil Rachůnek.

Reklama