Hlavní obsah

VIDEO: Kdo k Jágrovi? V Liberci nejspíš Klepiš s Čajánkem

LIBEREC

Zatímco obrana dělá kouči Vladimíru Růžičkovi vrásky, v útoku má lodivod národního mužstva příjemnější starosti. Kdo nastoupí k Jaromíru Jágrovi do elitní formace? Pro liberecký turnaj EHT by Růžička rád viděl vedle hvězdy Omsku jako spoluhráče Klepiše a Čajánka, na šampionátu doufá v účast Aleše Hemského. „Chtěl bych, aby hrál Jarda s Hemákem,“ řekl Růžička na úterním srazu v Liberci.

Článek

„Na Euro Hockey Tour bych chtěl vyzkoušet k Jágrovi asi Klépu a Čáju, na mistrovství světa to bude jiné,“ řekl trenér Růžička v úterý novinářům. „Útok bychom měli mít v pohodě,“ dodal reprezentační kouč. „Kdo s kým bude hrát, bych nechal na trenérovi. Být v týmu s Jágrem je zážitek, ale jsme tu od toho, abychom hráli hokej a nedivili se, jestli budeme hrát s Jardou nebo s někým jiným,“ vyjádřil se k případné spolupráci Petr Čajánek.

Podle Čajánka musí tým především táhnout za jeden provaz. „Mužstvo musí být hlavně silné zevnitř a hrát jeden pro druhého, bez toho bychom nevyhráli nic,“ hlásí útočník Dynama Moskva, které vypadnulo v semifinále Kontinentální ligy s pozdějším vítězem z Kazaně.

Petr Čajánek jde na trénink hokejové reprezentace v Liberci.foto: Právo/Petr Hloušek

Klepiš by si rád spolupráci s Jágrem zopakoval

Spolupráce Jakuba Klepiše s Jágrem se nabízí na zlatém podnose. „S Jardou jsme hráli v sezóně, takže bych si chtěl spolupráci zopakovat,“ řekl pro Sport.cz Klepiš před libereckou Tipsport Arénou. „Bylo by to jednodušší, s Jardou si herně rozumím více než s ostatníma klukama,“ doplnil Jágrův parťák z Avangardu Omsk. „Budu však brát jakoukoli pozici, kterou mi trenéři přidělí,“ přidal čtyřiadvacetiletý forvard.

„Navíc přijede Hemák (Aleš Hemský), s kterým Jarda také hrál, takže nikde není psáno, že s ním budu já,“ připomněl Klepiš před turnajem v Liberci, který začíná ve čtvrtek. „Fanoušky budeme chtít potěšit dobrými výsledky a vítězstvím,“ ubezpečil.

Trenér Růžička bude rovněž s napětím sledovat, jak se vyvine situace ohledně útočníků v zámoří. „V NHL se může stát cokoli, určitě bych sáhnul po někom, kdo by s týmem v play-off vypadnul,“ připomněl Růžička. „S Elim (Patrik Eliáš) jsem domluvený, ale nepředpokládám, že by New Jersey v play-off rychle vypadnulo,“ přidal. „U Krejčího z Bostonu bych ještě uviděl, hraje dobře, ale čekám, že spíše Bruins půjdou dál, a mohl by tak vyjít Pleky (Tomáš Plekanec),“ prozradil Růžička.

Reklama

Související témata: