Hlavní obsah

Do branky se proti Švédům postaví Štěpánek

Martin KézrPrávo

S Jakubem Štěpánkem v brance a s největší hvězdou Jaromírem Jágrem na křídle elitního útoku vyrukují reprezentanti ve čtvrtek na libereckém ledě proti Švédům k úvodnímu vystoupení na Českých hokejových hrách. "Chtěl bych, aby Jágr v Liberci nastoupil ke dvěma zápasům, možná dokonce ke všem třem," řekl trenér Růžička před libereckým turnajem.

Článek

"Dlouho nehrál a potřebujeme, aby se do toho zase dostal,“ uvedl trenér Vladimír Růžička, který se roli kapitána chystá svěřit zřejmě Čajánkovi. „Jágrův přínos není v céčku na dresu, nechci mu ho nutit. Turnaj beru hlavně jako přípravu na mistrovství světa, ale budeme se snažit předvést i dobrý hokej a Štěpánek v brance podstoupí ostrý test,“ doplnil kouč.

Pravděpodobná sestava Česka
Štěpánek – Rachůnek, Čáslava, Krstev, Kutlák, Sičák, Blaťák, Němec, Barinka – Jágr, Čajánek, Klepiš – Kvapil, Marek, Rolinek – Frolík, Hlinka, Olesz – Květoň, Vampola, Lukeš.

Trenér chce do hry zapojit všechny obránce i útočníky, které v Liberci má. „Čekáme ještě na Olesze a Frolíka,“ připomněl Růžička po středečním podvečerním tréninku útočné duo z Floridy, které stihne až dnešní ranní rozbruslení. „Určitě jsou tu hráči, kteří bojují o nominaci, hlavně od nich čekám, že se předvedou,“ řekl Růžička.

Ve vzájemných zápasech s dnešním protivníkem mají Češi navrch. Jediné dvě jejich výhry v EHT se zrodily právě proti Švédům. Růžičkův tým v listopadu v Helsinkách na Karjale vyhrál 4:1 a Švédy deklasoval 6:2 i v prosinci, když začínal Channel One Cup v jejich domácím prostředí v Malmö. Naposledy na Švédských hrách domácím podlehl 4:6.

Program Českých hokejových her
Čtvrtek17.30 h: Finsko–Rusko (Tampere)
18.00 h: Česko– Švédsko
Sobota14.00 h: Švédsko–Finsko
18.00 h: Česko–Rusko
Neděle13.00 h: Rusko–Švédsko
17.00 h: Česko–Finsko

Reklama

Související témata: