Hlavní obsah

VIDEO: Nepřijel jsem vyhrávat bodování, smál se Jágr

Se zpožděním, ale v dobrém rozmaru přišel po čtvrtečním zápase se Švédskem mezi novináře Jaromír Jágr. Aby ne, když se na vítězství v úvodu domácího podniku EHT podílel největší měrou. Trochu jej zklamala jen chabá návštěva, stadión v Liberci totiž nebyl naplněn ani z poloviny. "Já říkal Čájovi, že nemusíme hrát pro diváky, protože stejně žádní nepřijdou," smál se Jágr.

Článek

Hned v prvním zápase gól a asistence. Mohlo to pro vás dopadnout lépe?

Nechci se znovu opakovat, ale já už mám tohle za sebou. Já už se za ničím nehoním. Jestli dám góla nebo nedám... Chci se s pukem bavit a mám radost, když se týmu daří a je dobrá nálada. Já jsem nepřijel vyhrávat kanadské bodování.

Jak jste se cítil po delší pauze zase v herním zápřahu?

Už na trénincích jsem se necítil špatně a v té dlouhodobé pauze jsem hodně trénoval. Něco jiného je ještě herní tempo, ale nehrál jsem oslabení, takže mi to vyhovovalo.

Při rozhodující přesilovce to vypadalo, že se nikomu nechce vystřelit. Až jste sebral puk a prostě to do branky napálil...

Není pravda, že by nikdo nechtěl vystřelit. Ale je třeba střílet v té nejlepší situaci, kdy ta šance dát gól je. Nejhorší, co se může stát, je když vystřelíš špatně, hráči soupeře vyhodí puk přes celé hřiště a přijdeš o spoustu času. Myslím, že je při přesilovce lepší puk podržet a dvakrát to objet dokola, soupeř se pak trochu utahá.

Jak těžké bylo zvyknout si na nové spoluhráče?

S Klepou jsem hrál skoro celou sezónu a Čáju taky znám. Je to výborný centr, který se křídlům přizpůsobí. To je pro mě hrozně důležitý.

V koncovce se ale asi bude spoléhat hlavně na vás...

Nemyslím si, že to tak bude. A hlavně nesmíme zapomenout, že další kvalitní hráči ještě přijedou. Teda aspoň doufám, že přijedou.. Že nepřijde zase něco faxem. Určitě to nebude tým s takovými jmény, s jakými jsme počítali, ale to neznamená, že to bude horší tým.

Nebyla pro vás zklamáním slabá návštěva v Liberci?

Já jsem říkal Čájovi před zápasem, že nemusíme hrát pro diváky, protože stejně žádní nepřijdou (smích).

Před tím gólem jste se zastavil u švédského gólmana, co jste si řekli?

On mi říkal, že jsem tam prý předtím upadl schválně. Tak asi jo (smích).

V první třetině jste předvedl i takřka zápasnický chvat, kdy jste levou rukou stáhl jednoho z protihráčů...

Mám ji dobře naposilovanou (smích). To jsou dlouhodobé tréninky, pánové. S tím se nenarodíš! To je třicet let práce na statku a v posilovnách! Ale základ je - vybrat si ty nejmenší hráče (smích).

Reklama