Hlavní obsah

Růžička chce ještě zapracovat na obranné hře

LIBEREC

Úvodní zápas turnaje v Liberci sice českým hokejistům vyšel, přesto nebyl hlavní kouč národního týmu Vladimír Růžička ještě s výkonem proti Švédsku zcela spokojen. Po prvním zápase Českých hokejových her vyzdvihl výkon brankáře Štěpánka a útočný výkon týmu, v obranném pojetí hry však vidí ještě nedostatky.

Článek

"Na obranné hře ještě musíme zapracovat, tam se mi to moc nelíbí. Děláme příliš mnoho chyb," vykládal Růžička směrem k obráncům a nejen k nim. Zapracovat podle něj musí i útočníci. "V útoku je síla, jen je ještě třeba zapracovat na tom, aby se jeden z nich vracel. Aby nás soupeř tolikrát nepřečísloval. Kluky to všechny hodně táhne k bráně a pak to vzadu zbytečně otvíráme," pokračoval.

Proti Švédsku poprvé nastoupil první útok ve složení Čajánek v centru s Klepišem a Jágrem na křídlech. Tam Růžička neviděl problém, však taky lajna vstřelila oba české góly. "Tady už není co zlepšovat. Kluci se později rozehrají a bude to ještě lepší," libuje si.

Spokojen byl pochopitelně i vůdce první řady Petr Čajánek, na rozsáhlejší analýzy je však podle něj ještě brzy. "Myslím, že je předčasné o naší spolupráci hovořit, zatím jsme s Jardou Jágrem hráli jen jeden zápas. Ale máme ještě další dva zápasy, abysme se před mistrovstvím světa sehráli," zůstával v klidu.

Pět minut před koncem zápas rozhodla přesilová hra pět na tři, při které Jágr napálil puk golfákem za švédského gólmana. Podle Čajánka však nebylo nacvičené, že puk musí dostat právě hvězda týmu. "Jarda to parádně vyřešil. A stejně - od nás jdou  všechny přihrávky na něj," smál se kapitán týmu.

Reklama