Hlavní obsah

Rachůnek se už neudržel, proti Finům zřejmě hrát nebude

LIBEREC

Snažil se být dlouho v klidu, ale když rozhodčí nereagovali na krosček ruského hráče na Jana Marka a nechali ho klidně bít dvěma mstiteli, už se Karel Rachůnek neudžel a vyrazil na pomoc. V následné bitce pak obrovitému Proškinovi dával co proto a vysloužil si ovace libereckého publika. Od sudích však vyfasoval trest do konce utkání a zřejmě nebude moci hrát v posledním zápase turnaje s Finskem.

Článek

"Myslím, že jsem čekal docela dost dlouho, až v tom rozhodčí udělají pořádek. Ale nebralo to konce a Honza Marek pořád ležel na ledě a Proškin ho bil. Tak jsem se rozhodl do toho vjet," popsal osudný moment Rachůnek, pro nějž zápas s Ruskem skončil už po deseti minutách.

V zápise po utkání bylo dokonce uvedeno, že český obránce dostal trest do konce utkání dvakrát, nad čímž kroutil hlavou i reprezentační kouč Vladimír Růžička. "Nepochopil jsem, jak někdo může dostat dvakrát trest do konce utkání. To je pro mě docela novina," divil se.

"Myslím, že jsem neudělal nic strašného, abych dostal takový trest," překvapil rychlý konec v zápase i Rachůnka, jenž strávil zbytek utkání v šatně posilováním na kole. Boj svých kamarádů pak sledoval jen z televizní obrazovky. "Vzhledem k tomu, že jsem strávil na ledě jen pár minut, tak nedokážu zápas podrobně posoudit. Ale z televize to vypadalo, že se hrálo hodně zákeřně," soudil.

A podle něj za to mohou i ruští trenéři Vjačeslav Bykov a Igor Zacharkin. "Tihle dva ruští trenéři jsou známí i z ligy tím, že české hráče moc nemusí. A zase se to ukázalo. Vůči Honzovi Markovi s Tomášem Rolinkem je tam pak také nějaká averze od hráčů Ufy a je to nějak přenesené na celý tým," vysvětloval si podivné chování některých ruských hráčů.

Reklama