Hlavní obsah

Na lepší výsledky nemáme výkonnost, přiznal kouč osmnáctky Sýkora

FARGO

Pouze jedno vítězství zaznamenali čeští hokejisté do 18 let v šesti zápasech na mistrovství světa, s kterým se rozloučili porážkou 2:4 se Švédskem v sobotním duelu o páté místo. "Dokázali jsme tady vyhrát pouze jedno utkání a to je samozřejmě málo. Chtěli jsme vylepšit naše dosavadní působení na turnaji alespoň pátým místem, ale na Švédy jsme opět nestačili," řekl trenér Marek Sýkora.

Článek

Českým mladíkům zajistila celkovou šestou příčku jediná výhra se Švýcarskem a bod proti Kanadě. "Je strašně smutné, že jsme tady vyhráli jenom jedno utkání. Abychom uspěli proti silným soupeřům, jako jsou Spojené státy a Švédsko, tak bychom museli mít den D. Hráči se snažili. Bohužel momentálně se potýkáme s výkonností," přiznal Sýkora.

Na týmy, které skončily v tabulce před nimi, čeští hokejisté jednoduše neměli. "Nechci ze sebe svalovat odpovědnost, ale hráče nepřipravuji v klubech. Měl jsem je pohromadě tři neděle. S kolegou Musilem jsme se snažili dát dohromady silný tým a chvílemi se nám zdálo, že můžeme na turnaji uspět. Výkony soupeřů nás přesvědčily o pravém opaku," prohlásil zkušený trenér.

V závěrečném duelu čeští reprezentanti po 20 minutách vedli 1:0 díky dobře organizované obraně a gólu v přesilovce. "Do zápasu jsme nastoupili přesně tak, jak jsme chtěli. Zapomněli jsme na první zápas, kdy jsme se Švédy prohráli 0:7, a hráli mnohem lépe. Možná nás trochu podcenili," přemítal obránce David Musil.

Těžké zápasy neuměli vyhrávat

Ve druhé třetině však český tým přenechal iniciativu soupeři. "Přestože jsem hráče o přestávce upozorňoval, že Švédové zvýší herní tempo a budou agresivnější, tak na to nedokázali reagovat. Prakticky se začalo hrát jen před naším gólmanem. Kvůli naší pasivitě jsme pak prohráli druhou třetinu 0:3," prohlásil trenér Sýkora.

V poslední části hry se Češi prezentovali aktivní hrou a postupem času měli na kontě stále více gólových šancí, na lepší výsledek však nedosáhli. "Dokázali jsme se opět zkonsolidovat. Snížili jsme na rozdíl jedné branky a k vyrovnání chybělo opravdu málo. Bohužel na tomto turnaji jsme neuměli těžké zápasy vyhrávat," uvedl Sýkora.

Reklama

Související témata: