Hlavní obsah

Od Hudlera trenér očekává, že bude tahounem nároďáku

PRAHA

Hokejoví fanoušci se po šesti letech dočkají Jiřího Hudlera v národním dresu. Trenér Vladimír Růžička ho v pondělí spolu s dalšími dvaadvaceti hráči nominoval na České hokejové hry, první podnik v rámci Euro Hockey Tour, který se začátkem září uskuteční v nové karlovarské KV Aréně. "Když Hudler podepsal v Dynamu, bylo jasné, že ho nominuji," uvedl Růžička.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejový útočník Jiří Hudler by měl podle trenéra Růžičky patřit k tahounům národního mužstva.

Článek

"Hudler je velmi talentovaný a mladý hráč, takže jsem rád, že ho mohu vyzkoušet v reprezentaci," těšila Růžičku účast pětadvacetiletého útočníka, jenž začátkem července podepsal lukrativní smlouvu s Dynamem Moskva, a po pěti sezónách v NHL v barvách Detroitu se tak stěhuje do Kontinentální ligy.

Růžička bude na Hudlera sázet. "Musí ukázat, že bude patřit k tahounům národního mužstva," vzkázal z Prahy Růžička na dálku Hudlerovi, jenž v současnosti čelí nepříjemné bulvární kauze. "To je jeho soukromá věc, zajímá to jen bulvární plátky a jejich čtenáře, mě ne," řekl Růžička k Hudlerově údajné aféře s prostitutkami.

Reprezentační trenér se rovněž těší na účast Pavla Brendla, loni spolu s Janem Markem nejlepšího střelce KHL. "Chceme vidět, jak obstojí v mezinárodním hokeji," nechal se slyšet Růžička, jenž kromě Hudlera nominoval další dva hokejisty, kteří v předchozí sezóně působili v NHL - útočníka Jiřího Novotného a obránce Josefa Melichara.

Bude těžké uspět

"Pokud by Novotný podepsal smlouvu v zámoří, pak by samozřejmě hrát nemohl," vysvětlil Růžička. "Chceme vytvořit co nejsilnější tým a kádr ustálit," hlásí trenér před turnajem v lázeňském městě. "Bykov například přiveze do Karlových Varů třináct nebo čtrnáct hráčů, kteří vyhráli mistrovství světa," uvědomuje si Růžička, jak bude těžké na prvním podniku EHT uspět.

Zaměřit se chce hlavně na taktiku a umožní svým svěřencům více odpočinku. "V klubech jsou hráči hodně vytěžovaní, takže se na trénincích zaměříme hlavně na přesilovky a oslabení, protože když jsme v zápase zvládli oslabení, většinou jsme uspěli," vzpomněl si. "Uvědomuji si, že je začátek sezóny, ale musíme se co nejlépe připravit na vrchol, kterým budou olympijské hry," přidal.

Přestože se turnaj odehraje v Karlových Varech, fanoušci místní Energie nemohou počítat, že díky domácímu prostředí nastoupí do svatyně Lukáš Mensator. "Já si dám do branky koho chci a nebudu se rozhodovat podle fanoušků," ohradil se trenér extraligové Slavie. "Nebudu dělat nominaci podle fanoušků," dodal. "Kdo bude chytat se teprve uvidí," vzkázal.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko