Hlavní obsah

Novým generálním manažerem hokejové reprezentace je Černík

PRAHA

Novým generálním manažerem české hokejové reprezentace se stal František Černík. Do funkce, kterou bývalý vynikající útočník v minulosti již zastával, jej v úterý jmenoval výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.

Článek

"Byli i další kandidáti, ale hodně jsme dali na názor trenéra Růžičky, který si přál s Františkem Černíkem spolupracovat," uvedl prezident svazu Tomáš Král na oficiálních internetových stránkách ČSLH. Černík nahradí ve funkci Martina Urbana, jenž působil jako generální manažer po odchodu Zbyňka Kusého. Urban je i nadále generálním sekretářem svazu.

Černík dostal nabídku k návratu na post reprezentačního manažera o víkendu v průběhu vyhlášení Zlaté hokejky. "Na všechno bylo málo času, nebyl čas o tom dlouho přemýšlet. Rozhodl jsem se nabídku přijmout. O bližších detailech spolupráce budeme teprve hovořit během Českých hokejových her," uvedl Černík, který bude spolupracovat se sportovním manažerem Martinem Loukotou.

Klíma a Svoboda jako zámořští konzultanti

Na výkonném výboru bylo také potvrzeno, že kouč Růžička bude v nadcházející olympijské sezoně využívat služeb dvou zámořských konzultantů Petra Svobody a Petra Klímy. Svoboda, který jinak působí jako hráčský agent, byl údajně i jedním z kandidátů na post generálního manažera.

"Petr (Svoboda) žije v Americe, zná dokonale prostředí, může sledovat hráče. Někoho takového jsem chtěl. Jsme předběžně domluveni, že si budeme vyměňovat informace o hráčích i soupeřích. Na tomtéž jsem dohodnut s Petrem Klímou - to je další kluk, který nám může významně pomoci," uvedl Růžička pro hokej.cz. Informace zpoza Atlantiku bude zjišťovat i asistent Josef Jandač, který se chystá na dvě inspekční cesty.

Jmenován byl dnes i nový generální manažer reprezentačního týmu do dvaceti let, kterým se stal Jiří Látal.

Reklama