Hlavní obsah

Brendl: Finové nejsou můj oblíbený mančaft

Má nálepku "střelce od pánaboha", v národním dresu ale Pavel Brendl pověst kanonýra ne a ne potvrdit. Ani ve čtvrtek v Karlových Varech při svém celkově pátém startu svou bilanci čítající jednu branku nerozšířil. Proti Finsku měl sice pár slibných šancí, ale do statistik se zapsal jen zbytečným vyloučením. "Nemám zatím ze sebe moc dobrý pocit," přiznal po zápase.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu

Článek

Po dlouhé době jste nastoupil za národní tým, jaké jste měl ze zápasu pocity?

Trošku jsem se hledal. Přece jenom už je to nějaká doba, co jsem hrál poslední zápas. Vyhrálo se, což je důležité, ale sám ze sebe zas tak dobrý pocit nemám.

Nebyl jste ze zápasu nervózní, přece jen jste dlouho nehrál před českými fanoušky?

Ze zápasu jako takového určitě ne. Ale prostě jsem asi deset dní nehrál a po příletu jsem byl tři dny bez ledu. Pak byly dva tréninky, ale trochu mi trvá, než se do toho dostanu a sedne mi to.

Co řekli o Pavlu Brendlovi
Trenér Vladimír Růžička
"Pavel je výborný hráč, chce to jen trochu trpělivosti. Já věřím, že v sobotu nebo v neděli určitě nějaký gól dá."
Spoluhráč z útoku Jiří Hudler
"Nejde si říct: teď budeme přihrávat tomu a tomu, to prostě vyplyne ze hry. Měli jsme nějaké šance, musíme ještě víc chodit do brány."

Vypadalo to, že pořád jakoby čekáte na dobře přihraný puk...

(skočí do řeči) A furt jsem ho nedostal... Pokaždé se ten daný hráč zrovna rozhodl poslat jej tomu druhému. Jednou už to zase vypadalo na přečíslení, ale bylo z toho zakázané uvolnění... Pořád jsem čekal na nějakou příležitost, ale nepřišla.

Jak prožíváte takový zápas, kdy nedostanete dlouho ideální přihrávku? 

Tak to třeba přijde v dalším zápase, tentokrát to prostě nevyšlo. Já jsem zvyklý, že si zkrátka musím na svoji šanci počkat.

Nesnažil jste se třeba říci spoluhráčům z útoku o více přihrávek?

Ne, to přece ani nejde. Nejde říct: pojďte mi teď víc nahrávat. Takhle to nefunguje, to musí vyplynout ze hry. A buď to ten hráč vidí nebo nevidí. Když to nevidí, tak je to škoda, ale nejde nic plánovat dopředu.

Ve druhé třetině jste měl solidní šanci před brankou, vyčítáte si něco z toho neúspěšného zakončení?

Ani moc ne. Já jsem chtěl celou dobu nahrát, ale prostě to k tomu nakonec nebylo. A pak už jsem si nevěřil na střelu, byl jsem moc blízko u brankáře, tak jsem zkusil kličku, ale nevyšlo mi to.

Těšíte se víc na druhý zápas v turnaji, že to bude celkově lepší?

Určitě, protože Finové nejsou zrovna můj oblíbený mančaft. Proti nim se mi hrálo vždycky nejhůř, už v mládežnické kategorii. Se Švédama nebo s Rusama mám lepší zkušenosti.

Reklama

Související témata: