Hlavní obsah

Česko - Švédsko 5:2Povedená odplata za MS, hokejisté roznesli doma Švédy

KARLOVY VARY

Čeští hokejisté vyhráli na domácím turnaji Czech Hockey Games i svůj druhý zápas. V Karlových Varech porazili Švédsko 5:2 a alespoň částečně soupeři vrátili porážku z čtvrtfinále posledního mistrovství světa ve Švýcarsku. Národní tým zakončí první podnik Euro Hockey Tour této sezóny nedělním utkáním s Ruskem a pokud neprohrají v normální hrací době, mají jisté prvenství v turnaji.

Foto: David W Cerny, Reuters

Josef Melichar (vlevo) a Petr Hubáček oslavují branku do sítě Švédska

Článek

Ve stejné sestavě jako proti Finsku, jen se Štěpánkem v brance, nastoupil český tým i proti Švédům a po pěti minutách si mohla zaplněná KV Arena poprvé zakřičet na oslavu gólu. Z pravého kruhu vystřelil Kumstát, brankář vyrazil puk jen na druhou stranu k Melicharovi a český obránce měl poměrně snadnou pozici.

Při vlastním oslabení v jedenácté minutě našel Bednář zcela volného Červenku, ale ten před brankářem tak dlouho míchal s pukem, až se ocitl mimo střelecký úhel. Na druhé straně si nepokrytý Aslund nepřišel s bekhendovým zakončením na Štěpánka. V závěru třetiny se nechal za hloupý faul zezadu vyloučit Bednář a Harju v přesilovce vyrovnal.

Hokejová reprezentace on-line na Sport.cz:
Czech Hockey Games:Česko - Švédsko

Hned na začátku druhé části zkusil protlačit puk za švédského gólmana Rolinek a po další šanci domácích v 26. minutě už museli rozhodčí zkoumat videozáznam. Ten ale jen potvrdil, že Holmqvist udržel puk ještě před brankovou čarou. Krátce poté si Štěpánek poradil se střelou Martenssona, na druhé straně prověřili brankáře Kutlák a Hubáček.

Další góly padly až po polovině odehraného času a všechny tři během přesilovek. Nejprve byl v dobré střelecké pozici Červenka, ale ještě poslal puk na Bednáře a bývalý parťák ze Slavie skóroval ranou z voleje. Neuběhla ani minuta, když při dalším vyloučení sebral puk Hudler a po nabruslení z levé strany přidal další trefu. A v třetím případě se po střele od modré odrazil puk před Holmqvistem do vzduchu a pohotový Vašíček jej sklepl do branky.

Severský soupeř věděl, že musí přidat, a odpovědět se mu podařilo brzy. Dvakrát po sobě nechali Češi nehlídaného Omarka a ten napodruhé snížil na rozdíl dvou branek. Švédi přidali na důrazu a modrožluté dresy byly náhle všude. Díky pozornému Štěpánkovi už ale Češi neinkasovali a nic na tom nezměnila ani bitka Mathiase Tjärnqvista s Němcem. Naopak se ještě do prázdné brány trefil Kumstát.

Czech Hockey Games 2009:
Česká republika - Švédsko 5:2  (1:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Melichar (Kumstát), 33. Bednář (Červenka, Rolinek), 34. Hudler, 40. Vašíček (Hubáček), 60. Kumstát - 18. Harju (Zackrisson, Jonsson), 42. Omark (D. Tjärnqvist). Rozhodčí: Olenin, Ravodin (oba Rus.) - Bláha, Pešek (oba ČR). Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1.
ČR: Štěpánek - Čáslava, K. Rachůnek, Blaťák, Němec, Melichar, Kutlák, Čutta, Krstev - Klepiš, Hudler, Brendl - Rolinek, Červenka, Bednář - Hubáček, Vašíček, Kumstát - Lukeš, Novotný, Kůrka. Trenér: Vladimír Růžička.
Švédsko: Holmqvist - Lindström, M. Johansson, D. Tjärnqvist, Hedman, Tärnström, Jonsson, Lindgren, Pettersson - Axelsson, Martensson, Weinhandl -Aslund, Falk, Warg - Omark, Harju, Zackrisson - M. Tjärnqvist, Andersson, Persson. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články