Hlavní obsah

Hokejisté se přiblížili triumfu na turnaji, pak drželi palce fotbalistům

KARLOVY VARY

Dvě suverénní vítězství má na kontě česká hokejová reprezentace při svém účinkování na turnaji Czech Hockey Games. Po výhře nad Finy zdolali v Karlových Varech i Švédsko a v závěrečném nedělním duelu s Ruskem jim k celkovému triumfu na turnaji stačí získat jediný bod. S takovými myšlenkami však do zápasu s odvěkým rivalem rozhodně vstupovat nechtějí.

Foto: David W Cerny, Reuters

Český hokejista Josef Vašíček oslavuje se spoluhráči Petrem Kumstátem (40) a Petrem Hubáčkem (11) gól v utkání proti Švédsku.

Článek

"Na to nikdo nebude myslet. Když budeme uvažovat o tom, že nám stačí bod, tak nedostaneme ani jeden. Chceme vyhrát," tvrdí útočník Jiří Hudler, jenž se proti Švédům postaral o krásný moment, když se ve druhé třetině drze vypravil až před branku a zvýšil na 3:1. "Když se mi otevřel prostor, věděl jsem, že tam musím jít a nacpat se do brány," komentoval svou trefu.

Hudler rozšířil svoji gólovou bilanci v národním dresu na šest zásahů, jiný hráč však slavil malé jubileum. Obránce Josef Melichar se ve čtrnáctém utkání za reprezentaci dočkal premiérové branky. "Vypadalo to, že ani nenajdu na střelu prostor, protože tam přede mnou skákali hráči, ale nakonec se volné místečko přece jen našlo," usmíval se po zápase urostlý bek, který málem přišel o památeční puk. "Hned po gólu jsem si ho nestihl vzít, ale po utkání mi ho nakonec přinesli," dodal spokojeně.

Proti Rusům bude v brance Mensator 

První ostrý zápas má zase na kontě brankář Jakub Štěpánek. "Bylo na mě znát, že je teprve začátek sezóny. Hodně puků jsem vyrážel, ale kluci přede mnou to naštěstí čistili, takže Švédi neměli dost dorážek. Navíc jsem prvních deset minut jen stál v bráně a koukal na náš tlak před švédskou brankou. Jenže pak se Švédi vždycky dostali na chvíli dopředu a zamkli nás v našem pásmu, což nebylo příjemné," tvrdil o utkání gólman, jenž bude v neděli dělat náhradníka Mensatorovi.

Trenér Vladimír Růžička se totiž rozhodl dát v posledním utkání přednost brankáři domácích Karlových Varů, jenž proti Finsku vychytal čisté konto. Po zápase se Švédskem byla u šéfa střídačky patrná spokojenost, přesto stále nachází i chyby. "Rozhodla druhá třetina, ve které jsme dali tři góly. Mužstvo se pak dostalo do klidu, ale pak mi najednou připadalo, že jsme málo aktivní a bojíme se o výsledek," zamyslel se.

Fandili fotbalistům, Hudler má i dres

Pak si chtěl místo nervů na střídačce užít trochu fotbalového stresu na televizní obrazovce při sledování zápasu kvalifikace MS mezi našimi reprezentanty a Slovenskem. "Půjdeme na večeři a pak se budeme dívat. Bude to asi hodně těžké, ale tenhle zápas může naše fotbalisty nastartovat. Myslím, že bychom byli spokojeni i s vítězstvím 1:0," zatipoval si.

Na fotbalovém dýchánku jsou domluveni i jeho svěřenci, většina mužstva vyrazí sledovat důležitý zápas svých fotbalových kolegů společně. "Já už mám připravený dres!" chlubí se Hudler. "Normálně mívám s Milanem Barošem, ale ten jsem nestihl, takže budu mít tentokrát bez jmenovky. Doufám, že vyhrajeme. Budeme všichni moc fandit," dodal na závěr.

Reklama

Související témata: