Hlavní obsah

Růžička nechce triumf ve Varech přeceňovat, Brendla nezatratil

KARLOVY VARY

Jeho mužstvo vyhrálo tři zápasy se světovými soupeři v řadě, navíc dovedl českou hokejovou reprezentaci k celkovému vítězství na turnaji Euro Hockey Tour, což se jeho předchůdcům nepodařilo sedm let. Trenér národního týmu Vladimír Růžička byl pochopitelně ve skrytu duše spokojený, nicméně nechtěl dělat z triumfu ve Varech zbytečný povyk.

Článek

„Turnaj dopadl dobře, ale nechtěl bych to ještě přeceňovat. V předchozí sezóně jsme také hráli na prvním turnaji dobře a pak se nám to zase zhroutilo,“ řekl český kouč bezprostředně po nedělním zápase s Ruskem. „Myslím si, že pořád ještě máme hodně nedostatků. Když jsme dostali druhý gól, tak jeli Rusové snad čtyři na jednoho, to se prostě nemůže stát!  Dobruslování hráčů ještě není dobrý, v pásmu je pořád trochu chaos...,“ vypočítával.

Dokázal své svěřence ale i pochválit. „Na druhou stranu jsem rád, že mužstvo bojovalo a hráči se tlačili k bráně. Není vždycky všechno ideální, ale myslím, že ten turnaj ukázal, že mladí kluci jako Ondra Němec nebo Roman Červenka se už ohráli a jsou to teď hráči, na kterých může národní mužstvo stát. Vynikající výkony podávali oba brankáři. A když se daří jim, tak jsou pak ty zápasy hrozně vyrovnaný a můžeme se soupeři držet krok,“ konstatoval.

Navzdory celkovým výsledkům se některým hráčům turnaj nepovedl, báje o střeleckých schopnostech Pavla Brendla asi opravdu platí jen do říše ligových stadionů. „Pavel Brendl dlouho nebyl v národním mužstvu a byl pod obrovským tlakem, protože se o tom hodně psalo a každý ho sledoval. Ale musím říct, že se snažil hrát to, co v klubu, ale mezinárodní hokej je samozřejmě trochu jiný. Uvidíme ještě v budoucnu,“ snažil se Růžička kanonýra z Nižného Novgorodu před novináři nepotopit. Jeho další působení v národním týmu je ale hodně nejisté.

Vzhledem k jeho dosavadním výkonům ve Varech se dalo očekávat, že při rozhodujících nájezdech s Rusy bude Brendl chybět. O složení střelců měl ostatně Růžička dopředu jasno. „Jirka Hudler dal dva góly, tam to bylo jasný. Jarda Bednář je střelec, ale je pořád ještě začátek sezóny, tak asi není pořádně rozstřílenej. Kuba Klepiš dával góly z nájezdů už loni. A Petr Kumstát hrál tenhle turnaj velice dobře, moc se mi líbil. Věřil jsem, že se tady chce trochu ukázat, tak jsem ho také poslal,“ vysvětlil své volby.

Reklama