Hlavní obsah

Extraligové kluby mohou z rozhodnutí ČSLH více hlídat své juniory

PRAHA

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje dnes přijal opatření ohledně účasti juniorských hráčů na velkých akcích v období mezi květnem a srpnem. V konečném důsledku tak došlo k posílení pozice extraligových klubů při uvolňování hráčů na tyto akce.

Článek

S návrhem stanov při volbě členů a jejich přijímání do Síně slávy předstoupil zástupce komise Síně slávy Robert Záruba. V nejbližší době má být rozhodnuto o dalším postupu.

Výkonný výbor dále zhodnotil poslední vystoupení reprezentačních výběrů na velkých akcích. Vysoce oceněno bylo především vystoupení prvního týmu na úvodním podniku série Euro Hockey Tour v Karlových Varech a reprezentačních týmů do 16 a 17 let.

S výhledem na olympijské hry ve Vancouveru byla schválena inspekční cesta asistenta reprezentačního trenéra Josefa Jandače a generálního manažera týmu Martina Urbana do zámoří na utkání NHL, která by měla proběhnout na přelomu listopadu a prosince.

Stejně jako v případě letošního mistrovství světa ve Švýcarsku se z úsporných důvodů nezúčastní členové výkonného výboru ČSLH ani olympiády ve Vancouveru. Ušetřené peníze budou využity při rozvoji mládežnického hokeje.

Reklama