Hlavní obsah

Nominace českých hokejistů na OH bude zveřejněna 30. prosince

PRAHA

Ve středu 30. prosince zveřejní trenér Vladimír Růžička nominaci českých hokejistů na olympijské hry ve Vancouveru. Ve výběru pro turnaj, který se bude hrát od 16. do 28. února, se objeví dvacet hráčů v poli a tři brankáři. Nominace všech dvanácti účastníků budou odtajněny od 23. prosince do 1. ledna, přičemž tento den je podle dohody Mezinárodní hokejové federace, NHL a Hráčské asociace NHLPA posledním možným termínem zveřejnění týmů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Vladimír Růžička na srazu české hokejové reprezentace

Článek

Jako první se dozvědí nominaci ve středu 23. prosince Bělorusové, o dva dny později ji odtajní i Rusko, jeden ze soupeřů českého týmu v základní skupině B. V neděli 27. prosince budou následovat obhájci triumfu z Turína Švédové, v úterý 29. prosince budou zveřejněny kádry dalších dvou soupeřů Růžičkova výběru Slovenska, Lotyšska a také Norska. O den později budou vedle české jasné také nominace Finska, Švýcarska a Německa.

Jako poslední přijdou na řadu zámořské týmy. Kanaďané svůj výběr odtajní ve čtvrtek 31. prosince před zápasem Kanady se Spojenými státy americkými na mistrovství světa hráčů do 20 let, které se hraje v kanadských městech Saskatoon a Regina. Spojené státy americké si vybraly termín během tradičního venkovního zápasu NHL, který se tentokrát hraje 1. ledna v Bostonu v baseballovém Fenway Parku mezi domácími Bruins a Philadelphií.

Po zveřejnění nominací mohou být až do 15. února učiněny na třiadvacetičlenných soupiskách změny v případě zranění nebo z jiných akceptovatelných důvodů. Po registraci hráčů na turnaj, tedy právě od 15. února, už nemohou být provedeny žádné zásahy do výběru ani v případě zdravotních potíží.

Reklama