Hlavní obsah

Bednář si drze řekl o Forsbergovu hokejku, litoval druhé třetiny

JÖNKÖPING

Ani dvě branky Jaroslava Bednáře nepomohly českým hokejistům k úspěchu v prvním zápase turnaje Karjala proti Švédsku v Jönköpingu. Útočník Nižného Novgorodu po čtvrtečním zápase litoval nevydařené druhé třetiny. Ze zápasu v Kinnaps Areně si ale domů přiveze cennou trofej. Od domácí legendy Petera Forsberga získal podepsanou hokejku, kterou si uloží do své sbírky.

Foto: Jonas Ekstromer, ČTK/AP

Švédský hokejista Peter Forsberg přihrává kolem Jiřího Hudlera.

Článek

"Byl jsem tak drzý, že jsem si po zápase řekl o jeho hokejku. Prohodili jsme pár slov," řekl Bednář novinářům. Slavný útočník se do švédského národního týmu vrátil po třech letech. "Byl v pohodě, prohodili jsme pár slov. Hned v prvním nebo druhém střídání dostal pukem do kotníku a moc na led nechodil. Je vidět, že není vyhraný a má zdravotní problémy," všiml si Bednář.

Hokejku s Forsbergovým podpisem a věnováním "To Beds 21" hodlá Bednář zařadit na zvláštní místo. "Neříkám, že jsem extra sběratel, ale pár hokejek už mám. Tahle je pro mě jedna z nejcennějších," uvedl bývalý hráč pražské Slavie.

V samotném zápase Bednář litoval nevydařené druhé třetiny. "Asi jsme si každý chtěli zahrát hokej. Nehráli jsme s třetím hráčem dozadu a soupeř toho využil. Ujížděli nám, hráli chytře. Vše dloubali z obranného pásma a tam byli hráči v plné rychlosti. Dali tři góly a to zápas zlomilo," řekl nejlepší hráč utkání.

Na oba góly mu krásně přihrál Roman Červenka, jeho někdejší spoluhráč ve Slavii. "Zavzpomínali jsme si. Bylo to přesně jako v lize v minulých třech letech. Máme to v sobě," usmál se Bednář. Vstup do utkání se přitom Čechům vydařil. "Pak ale přišel útlum, kdy jsme polevili. Nevím, jestli to bylo únavou, že jsme ráno nebruslili, ale dostali jsme soupeře trošku na nohy. Škoda druhé třetiny. Jinak si myslím, že byl zápas dobře odehraný."

Dobře z českého pohledu vypadala i třetí část, kterou svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky vyhráli 2:0. "Odehráli jsme ji tak, jak jsme chtěli. Nějaké drobnosti, že nám jednou nebo dvakrát odskočili, tam byly, ale tam už to bylo vabank. Museli jsme hru otevřít. Byla to ale výborná hra. Jen škoda, že jsme netrefovali branku. Byly tam momenty, kdy to tam spadnout mohlo a mohli jsme získat alespoň bod," dodal Bednář.

Reklama