Hlavní obsah

Mensator o vystřídání neuvažoval, čtyři góly ho mrzí

Zvláštní zápas odchytal brankář Lukáš Mensator, který ve druhé třetině inkasoval třikrát v rychlém sledu a celkově si připsal jen 19 úspěšných zákroků. "Čtyři branky mě mrzí. Dvě třetiny jsme odehráli skvěle, ale osm minut nás stálo zápas. Škoda," litoval Mensator, který přesto řadu švédských šancí zlikvidoval. Čeští hokejisté na úvod Turnaje Karjala prohráli v Jönköpingu s domácími 3:4.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Lukáš Mensator

Článek

Když domácí vedli 4:1, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. "Proti takovému týmu už je těžké to vrátit. Sice jsme se pak dostali do zápasu a poslední třetinu jsme odehráli výborně," řekl karlovarský gólman, jenž se podle svých slov cítil vcelku dobře. "Jsou samozřejmě zápasy, kdy se cítíš lépe. Některé puky jsem zbytečně nevyrážel. Na začátku jsem chytil nájezd, což mi taky pomohlo," uvedl Mensator.

Ani po nevydařené tříminutovce, kdy třikrát inkasoval, neuvažoval o tom, že by se nechal vystřídat. "V nároďáku určitě ne. Já to nedělám ani ve Varech. Sice tam mám vysoký průměr, ale dá se říct, že jsem tam ještě nestřídal," řekl.

Navíc i za nepříznivého vývoje věří, že ještě nic není ztraceno. "Loni jsme ve finále se Slavií prohrávali za deset minut 0:3, zázračně jsme to otočili a vyhráli titul. I dnes mě to trošku přesvědčilo, že pokud mě trenér neodvolá, tak nemá cenu utíkat z branky," uvedl Mensator.

Reklama