Hlavní obsah

Česko - Rusko 3:4Hokejisté prohráli na Karjale i potřetí, v prodloužení podlehli Rusům

PRAHA-tv

Zatímco doma v Karlových Varech čeští hokejisté triumfovali, na druhé akci Euro Hockey Tour ve Finsku nevyhráli jediný zápas. Po prohrách se Švédy a Finy podlehli na turnaji Karjala i Rusku 3:4 v prodloužení. Český tým vedl v Helsinkách už o dvě branky, ale sborná postupně skóre otočila a Morozov nakonec v 63. minutě rozhodl o vítězství soupeře.

Foto: Milan Malíček, Právo

Souboj ruského hokejisty Radulova s českým bekem Blaťákem

Článek

V zápase se český trenér Vladimír Růžička musel obejít bez zraněného obránce Čutty, v brance dostal šanci stejně jako proti Finům Schwarz. Hned v úvodu prověřili ruského gólmana Hubáček s Červenkou, do vedení šel český tým v šesté minutě. Brendl vybojoval puk na pravém křídle, i v pádu jej posunul na druhou stranu Bulisovi a ten prostřelil Košečkina.

Po třech minutách si oba hráči role vyměnili. Bulis poslal přihrávku za obranu na zcela volného Brendla, který si počkal a střelou pod víko nedal ruskému gólmanovi šanci. Třetí trefu mohl přidat Červenka, ale jeho dorážku zastavila Košečkinova lapačka.

Na začátku druhé třetiny se před Schwarzem zjevil osamocený Zaripov a český gólman předvedl další ze svých skvělých zákroků. Český tým byl ale i nadále pod tlakem a v 26. minutě Saprykin ve skrumáži před brankou snížil. V polovině zápasu měl český tým slibné šance v přesilovce, jenže po jejím konci přišla sprcha. Nedůraz v obraně potrestal dělovkou Mozjakin a vyrovnal.

Trestné střílení Hudlerovi nevyšlo

Obránci, jmenovitě Krstev, zaspali i ve třetí třetině a dovolili Zaripovovi celkem pohodlně poprvé dostat sbornou do vedení. Český tým přidal na obrátkách v útoku a když ruští beci faulovali rychlíka Lukeše, rozhodčí nařídili trestné střílení. Hudler mířil nad rameno, ale puk skončil nad brankovou konstrukcí.

Vzápětí však dostal český tým početní výhodu a "slávistická" spolupráce pomohla Čechům vyrovnat. Červenka přihrál mezi kruhy Bednářovi a ten nasměroval puk do sítě. Hned v první minutě prodloužení dostal puk z trestné lavice vyjetý Němec, Košečkina ale nepřekonal. To Rusům stačilo po vyloučení Kvapila dvaatřicet vteřin, aby Morozov rozhodl o vítězství.

Karjala Cup 2009:
Česká republika - Rusko 3:4 v prodl. (2:0, 0:2, 1:1 - 0:1)ON-LINE
Branky: 6. Bulis (Brendl), 9. Brendl (Bulis), 56. Bednář (Červenka, Rachůnek) - 26. Saprykin (Proškin, Sušinskij), 34. Mozjakin (Kalinin), 48. Zaripov (Nikulin), 63. Morozov (Nikulin). Laaksonen, Levonen - Orelma, Suominen (všichni Fin.). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1.
ČR: Schwarz - Rachůnek, Melichar, Němec, Blaťák, Kutlák, Krstev, Mojžíš - Kůrka, Hudler, Rolinek - Bednář, Červenka, Hubáček - Kumstát, Vašíček, Lukeš - Brendl, Novotný, Bulis - Kvapil. Trenér: Vladimír Růžička.
Rusko: Košečkin - I. Nikulin, Kornějev, Galimov, Proškin, Guskov, Višněvskij, Aťjušov, Kalinin - Morozov, Tereščenko, Zaripov - A. Radulov, Zinovjev, Saprykin - Sušinskij, Kurjanov, Mozjakin - Perežogin, Sčastlivyj, Kozlov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články