Hlavní obsah

Třetí prohru hokejistů na Karjale neodvrátily ani Brendlovy body

HELSINKY

Hokejová reprezentace zakončila turnaj Karjala třetí porážkou, kterou neodvrátil ani výkon útočníka Pavla Brendla. Vyhlášený střelec se v neděli v Helsinkách vrátil do sestavy po jednozápasové pauze a odehrál podle všeho své nejlepší utkání v národním týmu. Proti Rusku si připsal gól a asistenci.

Foto: Jussi Nukari, ČTK/AP

Český hokejový reprezentant Jan Bulis v utkání proti Rusku

Článek

"Byl jsem ve správný čas na správném místě. To je tak všechno. Dvakrát se to ke mně dostalo, o ničem jiném to nebylo," řekl Brendl novinářům po utkání.

Na první gól přitom přihrál Janu Bulisovi v pádu a nejspíš i faulovaný. "Nevím, jestli to byl faul. Tlačil jsem se za pukem, abych mohl vystřelit. A jestli mě podrazil, to si nevybavuju. Prostě jsem spadl a viděl jsem ho, tak jsem se to snažil na poslední chvíli mu přistrčit," pousmál se.

Juniorský mistr světa odehrál nejlepší zápas za seniorskou reprezentaci, ve které se mu doposud příliš nedařilo. "To nevím. V tomhle zápase jsem toho ale odehrál nejvíc ze všech zápasů, které jsem hrál. Pořád si ale myslím, že jsem hrál dobře i proti Švédsku. Jenom jsem nedal gól," řekl Brendl, jehož kouč Vladimír Růžička po duelu v Jönköpingu posadil na tribunu.

Když hraju, snažím se co nejvíc

Fakt, že proti Finsku nehrál, moc komentovat nechtěl. "To je rozhodnutí trenéra, s tím nic neudělám. Co k tomu mám říct?" ptal se. O vyřazení ze sestavy prý ani moc nepřemýšlel. "To není něco, o čem bych přemýšlel. Je to trenérovo rozhodnutí, buď mě postaví, nebo ne. Když ano, snažím se hrát co nejlíp. Už mi není dvacet let, mám něco za sebou. Není to něco, co bych nějak extra řešil," podotkl Brendl.

Po prohraném zápase však ze svého výkonu moc velkou radost neměl. "Prohráli jsme, takže je relativně jedno, jak jsem hrál já. Chtěli jsme ho vyhrát, což se nepodařilo," řekl.

Tři prohry, vždy o jeden gól

Roli v jeho zklamaní nehrála ani skutečnost, že Češi všechny zápasy prohráli jen o gól. "Je jedno, jestli o gól nebo o pět. Je to ale škoda, protože ve všech zápasech jsme vedli. To jsou chyby, kterých bychom se měli vyvarovat. Myslím si, že minimálně dva ze tří bychom měli vyhrát, když vedeme," podotkl Brendl.

Obránce Karel Rachůnek po posledním zápase litoval hlavně vysokého počtu vyloučených. "Hlavně v první třetině jsme hráli deset minut v oslabení a pak to bylo znát ve druhé třetině. Ta třetí už byla lepší, dostali jsme se z toho," řekl Rachůnek, který se stejně jako trenér Růžička trochu pozastavil nad metrem rozhodčích.

"Chtěli jsme po první třetině hrát opatrněji, ale jsou to maličkosti. Dnes bylo vše pískané proti nám," uvedl na adresu finských rozhodčích. Projevilo se to i při posledním trestu v prodloužení, kdy byla česká střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. "Šel jsem střídat a Ondra Němec tam skočil. Jsou to milimetry. Mohl to písknout, nebo nemusel. Bohužel to písknul," litoval Rachůnek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články