Hlavní obsah

Jágr odehraje prosincový turnaj EHT, nastoupit by měl i v Praze

PRAHA

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička oficiálně potvrdil, že Jaromír Jágr se představí v dresu národního týmu na blížícím se turnaji Channel One Cup. Sedmatřicetiletá opora ruského Omsku by měla nastoupit ve všech třech zápasech včetně zahajovacího duelu 17. prosince v Praze proti Finsku. Jágr hrál za národní tým naposledy na letošním mistrovství světa ve Švýcarsku.

Článek

"Mluvil jsem s Jágrem ve čtvrtek po zápase s Astanou a slíbil, že na Channel One Cupu nastoupí ve všech třech zápasech," řekl trenér Vladimír Růžička serveru iDnes.cz. Prozradil zároveň, že se do týmu poprvé od mistrovství světa vrací i centr Petr Čajánek, jenž by měl opět nastupovat ve formaci s Jágrem.

Jágr již před dvěma týdny v rozhovoru pro deník Sovětskij Sport uvedl, že by se rád v reprezentaci objevil ještě před olympijskými hrami ve Vancouveru. V poslední době se mu  v Kontinentální lize daří a v dosavadních 26 zápasech nasbíral celkem 24 kanadských bodů za třináct branek a jedenáct asistencí.

Český útočník kraluje klubovému bodování, v celkové produktivitě KHL pak uzavírá první dvacítku. Z krajanů jsou na tom lépe jen Jiří Hudler (Dynamo) a Josef Vašíček (Jaroslavl). Z Jágrovy formy těží i samotný Omsk, který včera počtvrté v řadě vyhrál. Navíc bodoval už dvanáctkrát po sobě a je momentálně čtvrtým nejlepším týmem celé soutěže.

Reklama