Hlavní obsah

Čajánek označil vítěznou trefu za haluz, Růžička chtěl víc gólů

Jirka G. NovákSport.cz

První test o tom, koho postavit na olympiádě ve Vancouveru do elitního útoku s Jaromírem Jágrem, dopadl ve čtvrtek nad očekávání. Řada Čajánek-Hudler-Jágr zařídila proti Finsku oba góly včetně vítězné trefy Čajánka v prodloužení a vytvořila si i řadu dalších šancí. Momentálně to však nic neznamená, trenéři chtějí s hvězdným útočníkem zkusit i další varianty.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Čajánek (vpravo) se raduje s Jaromírem Jágrem z vítězného gólu proti Finsku.

Článek

"První trojka hrála velice dobře. Nicméně jsou před námi v turnaji ještě dvě utkání, uvidíme, jak teď složíme sestavu na Švédy. Pořád platí, že chci vidět, jak si bude s Jardou Jágrem rozumět i Roman Červenka," řekl po zápase hlavní kouč národního týmu Vladimír Růžička.

S výhrou před domácím publikem byl pochopitelně spokojený, ale... "Dělali jsme i chyby. Protihráči se někdy příliš snadno dostávali před branku. Na obranné hře musíme pořád dělat, s tím máme neustále obrovský problém," zůstával kritický. "V útoku to naproti tomu nebylo špatné, chodili jsme hodně do brány. Ale na poměr těch šancí, jsme měli dát alespoň tři branky. I když finský gólman chytal výborně," litoval Růžička malé produktivity.

Růžička: Když se budeme s pukem mazlit, tak nám Rusové nasekaj

"Na můj vkus jsme před brankou hráli až moc lehkovážně, zbytečně jsme zkoušeli všelijaké kudrlinky. Pak se může stát, že trefíte hokejku soupeře a on se lehce dostane do vážné šance. Když tohle budeme dělat s Rusama, tak ti nám to tam tak nasekaj, že nebudeme vědět, jak se jmenujem," varoval Růžička před dalšími zápasy.

"Tak určitě by bylo pěkné, kdybysme dali třeba osm branek. Ale snažili jsme se hrát hodně z obrany a ten výsledek tomu pak odpovídal," obhajoval spoluhráče Petr Čajánek. "Samozřejmě jsme chtěli dát víc branek, ale taky jsme trefili dvakrát tyčku a měli i další šance. Myslím, že fanoušci viděli pěkný hokej," dodal.

Útočník ruského Petrohradu ve 2. minutě prodloužení vstřelil vítězný gól zápasu, sám si ale okolnosti jeho vstřelení příliš nevybavuje. "To byla normální haluz... Jarda Jágr tam vozil hráče asi dvacet vteřin po mantinelu a pak se puk dostal k Časymu (obránce Petr Čáslava), kterému ta střela trošku nesedla. A já pak najednou viděl puk až v bráně," krčil rameny nad svou trefou.

Reklama

Související témata: