Hlavní obsah

Hudler zavedl finského spoluhráče na bramboračku

PRAHA

V nezvyklé roli průvodce po Praze se ocitl reprezentační útočník Jiří Hudler, který už předem slíbil finskému spoluhráči z moskevského Dynama Leu Komarovovi ukázat pamětihodnosti české metropole.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Hudler na tréninku národního týmu.

Článek

„Vzal jsem ho na Staroměstské náměstí a prošli jsme si starou Prahu, ale daleko víc než památky ocenil dobré české jídlo. Doslova byl nadšen z bramboračky, tak snad nelitoval. Ještě jsme se i trochu stihli pohecovat před zápasem,“ usmívá se Hudler, jenž si včera vůbec poprvé zahrál v pražské O2 Areně a hned v útoku vedle legendy Jágra.

„Pro mne to byla velká šance nastoupit s jedním z nejlepších hokejistů světa. Snažili jsme se využít respekt soupeře k němu a jít v každém střídání co nejvíc do branky,“ uvažuje Hudler, jenž cítí i možnost bojovat o účast na ZOH a tuší, že poslední turnaj před nominací na to může mít vliv.

„Spíš než na úvahy o velikosti šance na olympiádu se soustředím jen na vlastní výkon. Lámat si tím hlavu nemá cenu, i když lhal bych, že se 30. prosince nepodívám na televizi, až se budou jména pro Vancouver oznamovat. S podobným záměrem se ale bude dívat dalších šedesát hokejistů a každému, kdo je ve hře o olympiádu, přitom jistě stoupne tep,“ líčí 25letý útočník.

V KHL se více brání

První polovinu sezóny nového ruského angažmá hodnotí jen pozitivně. „Kdybych měl srovnávat se zámořím, asi se v KHL daleko víc brání a naopak rozhodčí tam nedrží tak úzkostlivý styl pískání, hlavně pokud jde o zákroky holí,“ hledá rozdíly šikovný hokejový štírek, jenž předchozích šest sezón prožil v Detroitu.

„Nemohu ale tvrdit, že by mě v Rusku něco překvapilo. Umím si udělat pohodu úplně všude a zvláštnostem ruského tréninku jsem se přizpůsobil.“ Nevadí mu ani řadou hráčů proklínaná báza. „Máme ji v Dynamu fakt luxusní a docela tam nacházím klid,“ uvažuje Hudler, který si pochvaluje také bydlení v komplexu Českého domu.

„Mám tam kolem sebe hodně krajanů, naši kuchyni a mohu sledovat i české televizní programy.“ Za nejsložitější na životě v Moskvě tak považuje dopravní zácpy. „Těm se bohužel nelze vyhnout, ale ani to není důvod k nějakému stresu,“ usmívá se.

Reklama