Hlavní obsah

Růžička před OH: Medaili slibovat nebudu, ale cokoli jiného beru jako neúspěch

PRAHA

Pouze získanou medaili bere jako měřítko úspěchu na nadcházejících olympijských hrách trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička. Kouč, jenž převzal národní hokejový tým před rokem, by tak chtěl minimálně napodobit svého předchůdce Aloise Hadamczika, který dovedl mužstvo na hrách v Turíně 2006 k bronzu. Hokejový turnaj mužů začíná na ZOH ve Vancouveru 17. února 2010.

Článek

"Medaile se nedá dopředu slíbovat. Ale já beru cokoli jiného jako neúspěch. Všichni pojedeme do Vancouveru pro to, abychom medaili přivezli," prohlásil Vladimír Růžička v pondělním vysílání pořadu Dobré ráno v České televizi.

Zároveň znovu potvrdil, že soupisku týmu, která bude oficiálně oznámena ve středu 30. prosince, zaplní převážně hráči z NHL. A z domácí extraligy se do kádru dostanou maximálně dva hráči. Vyjádřil se i k favoritům hokejového turnaje. "Samozřejmě Amerika, Kanada, silné týmy mají Švédsko, Rusko. Finové zase vyhráli poslední turnaj Channel One Cup, jsou tu i Slováci," vypočítával.

Starosti dělá Růžičkovi i to, jak se mužstvo dokáže před olympijským turnajem sehrát. Evropská část týmu se sice sejde 11. února, ovšem hráče z NHL budou mít trenéři k dispozici až v dějišti turnaje a to zřejmě jen den před zahájením. Ještě 15. února se totiž hrají zápasy NHL. Čeští hokejisté zahájí olympiádu 18. února zápasem proti Slovensku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články