Hlavní obsah

Vokoun byl jasná volba, Pavelce příliš neznám, připustil Holeček

Jasnou volbou byl Tomáš Vokoun v nominaci brankářské trojice reprezentantů pro olympijské hry ve Vancouveru podle názoru bývalého vynikajícího gólmana Jiřího Holečka. V případě Ondřeje Pavelce byl opatrnější, poněvadž nemá gólmana Atlanty na očích. O třetím postu podle něho rozhodla mezi Jakubem Štěpánkem a Markem Schwarzem Štěpánkova účast na posledním mistrovství světa.

Článek

"Samozřejmě naprosto souhlasím s nominací Tomáše Vokouna, tam je to jasné. Pavelce nemám možnost vidět, je to mladý gólman a moc o něm nevím. Ze sestřihů toho člověk tolik nepozná. Jeho nominaci tak mohu jen těžko rozebírat či soudit," řekl ČTK Holeček.

U třetího jména se domnívá, že se rozhodovalo pouze mezi Štěpánkem a Schwarzem. "Tam nejspíš rozhodlo to, že Štěpánek byl na mistrovství světa a svoji roli zvládl slušně, i když Hašek v Naganu to nebyl," připomněl Holeček. "Schwarz se mi každopádně v této sezóně hodně líbí, chytá opravdu dobře," všiml si Holeček.

Mensator se svezl s bídnými výkony Karlových Varů

Trošku zároveň litoval současné pozice Lukáše Mensatora. "Mrzí mě, že se mu v novém ročníku zrovna moc nedařilo. Dva roky byl nejlepším gólmanem v extralize, ale do jisté míry opomíjeným," uvedl Holeček. "Jenže ono to taky vše souvisí se vším. Karlovým Varům se celkově nedaří a ani výkony gólmanů nejsou optimální," doplnil Holeček.

Celkově mu při pohledu na nominaci schází útočníci Milan Hejduk a Václav Prospal. "Hejduk dává jeden gól za druhým," litoval Holeček absence kanonýra Colorada, který se trenéru Vladimíru Růžičkovi omluvil kvůli dlouhodobým potížím s kolenem.

Prospal se nevešel mezi dvanáctku útočníků. Jak Holeček správně vytušil, pokud by se trenéři rozhodli pro variantu se sedmi beky a 13 útočníky, byl by v nominaci i Prospal. "Vzali však osm beků, proto tam asi není. Ale je to škoda, Prospal je šikovný a obětavý bojovník."

Líbí se mu však sázka na mladší hráče. "Třeba u Krejčího je to podobný případ jako s Pavelcem. Moc ho neznám, ale trenéři určitě vědí, co dělají. Absolutně souhlasím s tím, že je třeba ten tým postupně omlazovat. Je třeba myslet i trochu na budoucnost," uzavřel Holeček.

Reklama

Související témata: