Hlavní obsah

V širší nominaci hokejové osmnáctky na MS je téměř čtyřicet hráčů

Celkem 38 hokejistů zahrnuje širší kádr reprezentantů pro nadcházející světový šampionát hráčů do 18 let, který se uskuteční od 13. do 23. dubna v Bělorusku. V nominaci Jiřího Kopeckého a Jiřího Juříka převažují hráči z tuzemska, není navíc dosud jasné, kolik zámořských posil budou moci trenéři využít.

Článek

V širší nominaci jsou čtyři brankáři, 12 beků a 22 útočníků, přičemž jedinou dosud jistou posilou ze zámoří je forvard Jaroslav Vlach z týmu WHL Prince George. Klub se totiž nemůže již probojovat do play off a svolil k Vlachově účasti v přípravném kempu. Ohledně dalších hráčů chce hlavní trenér Kopecký vyčkat na vývoj situace, jak na tom jejich kluby v zámoří budou s výhledem na vyřazovací boje.

Od 24. do 28. března čeká hráče první kemp v Kravařích, po němž bude tamtéž následovat i druhý od 31. března do 4. dubna, v jehož rámci by měla osmnáctka odehrát 3. dubna přípravný duel s českou dvacítkou. Od 7. do 10. dubna přijde na řadu třetí kemp v Berouně a 8. dubna odveta proti dvacítce.

Poté již čeští mladíci zamíří 11. dubna do dějiště šampionátu, který pro ně začne 13. dubna těžkým úvodním duelem proti Rusku. Ve skupině se svěřenci koučů Kopeckého a Juříka dále utkají se Slovenskem, Lotyšskem a Finskem. Mistrovství světa vyvrcholí finálovým zápasem 23. dubna.

Širší nominace na soustředění před MS:
Brankáři: Roman Will (Mladá Boleslav), Libor Kašík (Zlín), Tomáš Král (Lillehammer/Norsko), Petr Mrázek (Ottawa/OHL),
obránci: Tomáš Pastor, Jiří Klimíček (oba Vítkovice), Tomáš Valenta, Petr Zámorský (oba Zlín), Patrik Lenoch, Ladislav Havlík (oba Pardubice), Bohumil Jank (České Budějovice), Dušan Žovinec (Sparta Praha), Filip Pavlík (Třinec), Vladimír Eminger (Litvínov), David Musil (Vancouver/WHL), Marek Hrbas (Fargo/USHL),
útočníci: Michal Vachovec, Jaromír Kverka, Martin Frk (všichni Karlovy Vary), Filip Hanták, David Dvořáček (oba Sparta Praha), Jiří Rys, David Koudela (oba Mladá Boleslav), David Stach, Jakub Strnad (oba Kladno), Petr Holík (Zlín), Adam Řehák (Vítkovice), Tomáš Filippi (Liberec), Marek Račuk (Litvínov), Petr Süsser (Znojmo), Tomáš Pacanda (Timra/Švédsko), Jaroslav Vlach (Prince George/WHL), Petr Straka, Jakub Culek (oba Rimouski/QMJHL), Denis Kindl (Gatineau/OHL), Jakub Herman (Moose Jaw/WHL), Dominik Uher (Spokane/WHL), Jiří Sekáč (Youngstown/USHL).

Reklama