Hlavní obsah

Růžička bere Hudlerovo trucování na vědomí. Stala se chyba v Dynamu?

Zřejmě špatná komunikace mezi Jiřím Hudlerem a hokejovým svazem spojená s jeho neúčastí na olympiádě, nebo nepozornost ruského funkcionáře zapříčinily, že útočník Dynama Moskva odmítl reprezentační dres pro mistrovství světa v Německu. „Vždycky budu rád v národním týmu spolupracovat s těmi hráči, kteří reprezentovat chtějí. Nutit je nemohu. A ani nechci,“ reagoval kouč Vladimír Růžička pro server hokej.cz.

Článek

Hudlerův klub vypadl z play-off Kontinentální hokejové ligy a hráč byl volný. Pozvánku na reprezentační kemp před mistrovstvím světa prý ale neobdržel a po absenci ve Vancouveru se nechce bez jistoty nominace dlouhé týdny připravovat na šampionát, který začíná až 7. května. Navíc vyjádřil reprezentačnímu trenérovi nedůvěru.

„Hudlerův názor jsem se nejdřív dozvěděl z novin, byla to pro mě neoficiální informace, osobně jsem s Jirkou nemluvil. V pátek jsem se spojil s jeho agentem Pavlem Maršounem, který mi sdělil, že Hudler do kempu nepřijede. Beru to tedy na vědomí,“ konstatoval Růžička.

Kde vznikla komunikační chyba?

K mínění vítěze Stanley Cupu z roku 2008, že neměl o pozvání do kempu ponětí, se pro týden.cz vyslovil manažer národního týmu Martin Loukota. Podle něj Hudlerovi nebylo pozvání vyřízeno osobně, ale po hráčově agentovi. Svaz prý postupoval v duchu zaběhnutých pravidel. Stejným způsobem dostával Hudler pozvání i na předešlé reprezentační srazy. „Udělali jsme vše proto, aby o tom hráč věděl. Někde musela nastat komunikační chyba, což nás samozřejmě mrzí,“ vzkázal Loukota.

„Šlo o standardní postup jako ve všech jiných případech,“ pravil Růžička. Podle ustanovení Mezinárodní hokejové federace zasílají svazy žádost o uvolnění klubům, které pak informují hokejisty. „Víme, že Dynamo Moskva vypadlo o víkendu z play-off. Panuje tam asi pozdvižení. Klub Jirkovi zřejmě naší žádost nepostoupil, ruská KHL je v tomto ohledu občas specifická," dodal Růžička.

Reklama