Hlavní obsah

VIDEO: Hrát za Hradec KHL? Bylo by to pro mě zajímavé, přiznává Bednář

V Nižném Novgorodu se sice Jaroslavu Bednářovi dařilo, s koncem sezóny se ale s klubem dohodl, že v následujícím ročníku se jejich cesty rozejdou. Bývalý slávistický útočník si tak nyní může vybírat z nabídek. „Všechno bude záviset na rodině, má se nám narodit prcek. Chci jim být co nejblíže,“ přibližuje Bednář, který nevyloučil, že pokud by Hradec Králové vstoupil do KHL, mohl by zamířit právě na východ Čech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Bednář

Článek

Do mistrovství světa zbývá ještě šest týdnů. Bylo složité se po konci sezóny v Rusku odhodlat, že reprezentaci neodmítnete? Zvlášť když o účast na šampionátu budete muset tvrdě bojovat?

Pauza po konci sezóny v Nižném Novgorodu nebyla zase tak dlouhá, stál jsem tři týdny. Ten výpadek není tak dlouhý, aby se člověk nestačil dostat zpátky do kondice. Otázkou bude, jak se v ní udržím následujících šest neděl.

Chuť poprat se o mistrovství máte?

Musím říct, že strašnou. Poslední dobou si hokej i osobní život strašně užívám, což mi dává velkou energii.

V případě, že byste se s formou nepotkal, dokázal byste být k sobě dostatečně sebekritický, a boj o nominaci vzdal?

Určitě. S tím rozhodně nebudu mít problém.

Co jste od posledního zápasu základní části dělal?

Hned druhý den jsem letěl do Čech, kde jsem si okamžitě k sobě vzal dceru. Program byl úplně jednoduchý. Ráno jsem vstal, odvezl dceru do školy a cestou zpátky si šel zacvičit. Pak snídaně, přečetl jsem si noviny, dělal svoje věci a zase pro dceru. Prostě se všechno točilo kolem rodiny, která mi dodává tu pohodu a nadšení.

Pojďme zpátky k hokeji. S Novgorodem jste se dohodli, že smlouvu pro nadcházející ročník neprodloužíte...

S mužstvem jsme rozvázali smlouvu s tím, že už se do Novgorodu nemusím vracet kvůli trénování. Což mi vyhovuje, protože se můžu připravovat doma. Navíc stihnu i jiné věci, na které jsem během sedmi měsíců v Rusku neměl čas.

Chcete mít o své budoucnosti jasno co nejdříve, nebo tomu necháváte volný průběh?

Do ničeho se netlačím, nějaké tři čtyři nabídky už navíc mám. Dvě jsou z Ruska, zbytek je Skandinávie. Všechny jsou zajímavé, pořád je zvažuji.

Návrat do Čech v plánu nemáte?

Žádnou nabídku z Čech jsem nedostal.

Jaké angažmá preferujete?

Budu brát v potaz, kde by to bylo. Nesmyslem by bylo, kdyby to mělo být odněkud z Chabarovsku nebo ze Sibiře. To bych se vůbec nedostal domů. Prostě všechno bude záviset na rodině, má se nám narodit prcek. Chci jim být co nejblíže.

Po téhle stránce by bylo angažmá v Česku ideální...

Určitě.

Třeba v Hradci Králové, který usiluje o start v Kontinentální hokejové lize...

Všichni víme, že účast Hradce v KHL není stoprocentní. Nějaké telefonáty přes mého agenta proběhly, ale nejednalo se o nic konkrétního. Zeptali se mě, jestli bych byl s nimi ochoten jednat, kdyby dostali licenci. Odpověděl jsem, že samozřejmě, že je to pro mě zajímavé. Ale víc jsme se o tom nebavili.

Sledujete hradeckou snahu o vstup do KHL pozorně?

Sleduju. Už jenom proto, že je to pro mě zajímavé. A musím říct, že Hradci fandím.

Myslíte, že je hradecké vedení schopno sehnat zhruba 350 miliónu, aby si KHL zahrálo?

To je otázka pro jejich management. Pustili se do nějaké bitvy, chtějí se Rusům vyrovnat, tak ty peníze prostě sehnat musejí. Přijde mi jako totální nesmysl, že by takovouhle vlnu udělali jen proto, aby se zviditelnili. Věřím, že když už to rozpoutali, peníze by mít měli. Jinak mi to nedává smysl.

Reklama