Hlavní obsah

Rachůnek se připojil k reprezentaci a chce bojovat o start na MS

PRAHA

O dva týdny později, než si původně trenéři přáli, se dnes připojil k přípravě hokejové reprezentace Karel Rachůnek. Obránce Dynama Moskva měl po nečekaném vyřazení ambiciózního klubu již v prvním kole play off Kontinentální ligy problémy s uvolněním, navíc podle všeho nefungovala komunikace mezi všemi stranami.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Karel Rachůnek na srazu české hokejové reprezentace

Článek

"Dynamo netlačilo, nedostali jsme pozvánky a nikdo nám to neoznámil. Až když poté zavolali lidi ze svazu, tak jsme to začali řešit. Ze začátku s tím byl trochu problém, ale nakonec nás pustili," řekl Rachůnek novinářům na dnešním srazu národního týmu v Praze.

Původně se měl o start na mistrovství světa 'prát' i s klubovým spoluhráčem Jiřím Hudlerem, který ale nakonec odmítl pod vedením kouče Vladimíra Růžičky reprezentovat.

Rachůnek se sice k národnímu týmu připojil dnes, ale jen na krátkou dobu. Do Švýcarska, kde mužstvo ve středu a v pátek bude hrát první přípravné zápasy, v úterý neodletí a bude trénovat v Česku. Reprezentační dres by měl obléct až příští týden v duelech proti Slovensku.

Třicetiletý obránce se však bude muset vyrovnat a tréninkovým mankem. Na ledě totiž nebyl tři týdny. "Uvidíme, jak to bude znát. Je to dlouhá doba a potřebuju co nejvíce trénovat," uvedl Rachůnek, který je připraven bojovat o účast na květnovém mistrovství světa v Německu. "Kdybych ji (šanci) neměl, tak jsem zůstal doma nebo v Moskvě," řekl.

Dynamo vypadlo z play off brzy

Účastník loňského světového šampionátu by se mohl snažit vylepšit si na blížícím se MS dojem z nepříliš vydařené klubové sezony. Nezdar Dynama v prvním kole play off proti Spartaku Moskva však bere celkem v klidu. "Čekalo se více, ale ten tým nebyl takový, aby se pomýšlelo na nejvyšší příčky. Celou sezonu jsme měli problém ve hře pět na pět, vše jsme odehráli na přesilovkách a oslabeních," přiznal Rachůnek.

V play off se poté jeho tým nedokázal vypořádat s městským rivalem, jehož velmi dobře takticky připravil český kouč Miloš Říha. "Má hru dobře propracovanou a byli na nás dobře připravení," ocenil práci krajana.

Nezdar Dynama již odneslo ukončením smluv několik hráčů, podle ruských médií v klubu skončí i Rachůnek a Hudler. "Těžko se o tom teď povídá, protože nikdo neví, co tam bude příští rok. Vše se teprve ukáže," řekl Rachůnek, který oblékal dres moskevského klubu druhou sezonu.

Kdyby ale musel skončit, velký problém by s tím zřejmě neměl. "Uvidíme, co bude dál, až se to vyřeší. Podepsal jsem smlouvu původně na dva roky a plus další dva roky bylo přání Dynama. Osobně jsem počítal s dvěma roky," uvedl Rachůnek.

Odchovance zlínského hokeje by navíc lákala možnost potkat se v jednom týmu s bratrem Ivanem. "Taky mu skončila smlouva, tak se třeba potkáme. Bavili jsme se o tom spolu a láká nás to," přiznal. Naznačil zároveň, že je šance, že se tak i stane. Podle všeho ale ne v dresu Zlína, za který hrál Ivan Rachůnek v této sezoně.

Reklama